Meet the Experts

Nieuws | 22-09-2014

Trainingen dragen direct bij aan rendement


Volvo Trucks Nederland introduceert de Volvo Expert Training, een training waardoor uw chauffeur optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden van uw Volvo-truck en die bovendien het brandstofgebruik met 5 tot 10% verlaagt. Kortom: we nemen uw chauffeur bij de hand om veiliger, relaxter en productiever te kunnen werken. Welkom!

Volvo Trucks Nederland heeft een uitgebreid pakket chauffeurstrainingen ontwikkeld waarin de kernwaarden van Volvo, kwaliteit, veiligheid en milieu centraal staan. Chauffeurs leren om zo efficiënt mogelijk het optimale rendement te halen uit hun truck en zo goed mogelijk invulling te geven aan hun vak. De trainingen voldoen aan de eisen van de EU-richtlijnen met betrekking tot Code 95, de verplichte nascholing van beroepsvrachtwagenchauffeurs. De verschillende trainingen van Volvo Trucks leren de chauffeurs alle functionaliteiten van de truck kennen. Bij een juiste toepassing kan de besparing op brandstofverbruik oplopen tot wel 10%. Door te trainen wordt gezorgd voor een hogere verkeersveiligheid, lagere kosten en minder negatieve milieueffecten. De trainingen zijn een combinatie van theorie en praktijk en worden op locatie bij de dealer verzorgd door ervaren, in de praktijk geschoolde trainers van Volvo Trucks Nederland.

Volvo Expert Training

Beroepschauffeurs moeten naast een veilige rijstijl een goede balans zien te bereiken tussen een tijdige levering van goederen en een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Uw chauffeurs vormen de belangrijkste factor voor het verhogen van uw winstgevendheid. De Volvo Expert Training heeft tot doel chauffeurs beter te laten rijden en werken met uw Volvo-truck. Zij worden getraind in het optimaal benutten van de mogelijkheden van de truck.

Drivers’ Fuel Challenge

Om Volvo Expert Training (Zuinig Rijden) extra onder de aandacht te brengen heeft Volvo Trucks Nederland de Drivers’ Fuel Challenge georganiseerd, een zoektocht naar de ‘zuinigste chauffeur van Nederland’. Chauffeurs die een praktijkopleiding volgden bij Volvo Trucks Nederland konden deelnemen aan de Drivers’ Fuel Challenge. Op zaterdag 14 juni streden dertien chauffeurs in Beesd om de titel.

Miquel Wiegmink, Peter Hooisma en Marco Janssen waren erbij en vol lof over de dag. Peter Hooisma, chauffeur bij Brant Visser: “De dag zelf was enorm gezellig, tot in de puntjes door Volvo verzorgd, het ontbrak ons werkelijk aan niets.” Marco Janssen chauffeur bij Inter Iberica: “De Driver’s Fuel Challenge was echt een belevenis, een mooie competitie met veel vakgenoten om je heen en in een geweldige entourage.” De chauffeurs moesten serieus aan de bak. Miquel Wiegmink, Veenstra|Fritom, winnaar van de Nederlandse challenge: “Op de dag zelf moesten we allemaal onze rijvaardigheden laten zien, waarbij onder meer werd gekeken naar hoe je onder tijdsdruk toch bezig kunt zijn met zuinig rijden en de truck zo optimaal mogelijk kunt laten renderen. Het toverwoord is daarbij zonder twijfel ‘anticiperen’. Wanneer je het overzicht bewaart, dan kun je met de truck net wat minder hard door bochten gaan of iets later op de rem trappen.”

De internationale finale van Drivers’ Fuel Challenge vond plaats op vrijdag 19 september in het Zweedse Gotenborg. Miquel Wiegmink vertegenwoordigde Nederland en werd vierde. De Oostenrijker Christian Scheiflinger won de finale. De Nederlandse finalist Miquel Wiegmink van Veenstra|Fritom geeft aan dat zuinig rijden bijna een sport voor hem en binnen Veenstra|Fritom is geworden: “Bij ons staat zuinig rijden hoog op de agenda. Brandstofbesparing is cruciaal om rendement te behouden. De Drivers’ Fuel Challenge versterkt onze gedachte dat professionele chauffeurstraining bijdraagt aan de motivatie om brandstof te besparen. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk.”

Uitgebreid pakket

Volvo Trucks Nederland biedt momenteel in samenwerking met haar dealers acht chauffeurstrainingen aan:

  • Volvo Expert Training (Praktijktraining Zuinig Rijden)
  • Behavior Based Safety
  • Veiligheid
  • Transport en Wetgeving
  • Persoonlijke Gezondheid en Eerste Hulp
  • Lading Zekeren en Criminaliteitspreventie
  • Werken in de bouw (VCA)
  • Veiliger werken als chauffeur
Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer