Maximaal laadvermogen met Volvo FH en FM Light Concept

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH en FM Light Concept: volledig gewichtsgeoptimaliseerde trekkers voor een maximaal laadvermogen in het bulk- en tanktransport.
Nieuws | 07-10-2013

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH en FM Light Concept: volledig gewichtsgeoptimaliseerde trekkers voor een maximaal laadvermogen in het bulk- en tanktransport.

In veel transportsegmenten, maar met name in het bulk- en tankransport is iedere extra kilo lading van essentieel belang. Volvo Trucks is erin geslaagd het gewicht van de nieuwe FH en FM met minimaal 123 kilo terug te brengen door het introduceren van een gewichtsgeoptimaliseerd chassis en enkele gewichtsbesparende oplossingen.

Zo kunnen de Volvo FH en FM Light Concept extra voorzien worden van aluminium luchtketels, monoleaf voorveren en aluminium beugel voor licht- en luchtaansluitingen achter de cabine.

De Volvo FH 4x2T Globetrotter Euro 6 kan gespecificeerd worden met een eigen gewicht van 6.537 kilo inclusief volle AdBlue-tank en versnellingsbak PTO. Lichtere specificaties zijn ook mogelijk: door bijvoorbeeld te kiezen voor een slaapcabine in plaats van een Globetrotter cabine kan een extra gewichtsreductie worden behaald van 45 kg. Het Light Concept is ook beschikbaar voor de nieuwe Volvo FM die al lichter was dan zijn voorganger. De Volvo FM11 4x2T Globetrotter is hierdoor leverbaar met een eigen gewicht van 6.258 kilo.

“Met deze lichte truck verwachten wij een nog beter concept neer te zetten bij klanten in gewichtgevoelige segmenten. We bieden nu een volledig vernieuwd model in een lichtere versie met veiligheid, comfort en ergonomie op hetzelfde hoge niveau als men van ons kan verwachten”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks Volvo Trucks Nederland.

Nieuws

Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C-modellen

Renault Trucks heeft de modellen van zijn 100% elektrische heavy-duty range onthuld. De… Lees meer

Circulus over de Volvo FL Electric: ‘De truck overtreft onze verwachtingen’

Circulus rijdt sinds anderhalf jaar met deze elektrische 4x2-bakwagen, die is geleverd… Lees meer

Renault Trucks assembleert en distribueert voortaan E-cargo bikes met Kleuster

Gedreven door dezelfde missie om professionele mobiliteit te decarboniseren, heeft Renault… Lees meer