Maximaal laadvermogen met Volvo FH en FM Light Concept

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH en FM Light Concept: volledig gewichtsgeoptimaliseerde trekkers voor een maximaal laadvermogen in het bulk- en tanktransport.
Nieuws | 07-10-2013

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH en FM Light Concept: volledig gewichtsgeoptimaliseerde trekkers voor een maximaal laadvermogen in het bulk- en tanktransport.

In veel transportsegmenten, maar met name in het bulk- en tankransport is iedere extra kilo lading van essentieel belang. Volvo Trucks is erin geslaagd het gewicht van de nieuwe FH en FM met minimaal 123 kilo terug te brengen door het introduceren van een gewichtsgeoptimaliseerd chassis en enkele gewichtsbesparende oplossingen.

Zo kunnen de Volvo FH en FM Light Concept extra voorzien worden van aluminium luchtketels, monoleaf voorveren en aluminium beugel voor licht- en luchtaansluitingen achter de cabine.

De Volvo FH 4x2T Globetrotter Euro 6 kan gespecificeerd worden met een eigen gewicht van 6.537 kilo inclusief volle AdBlue-tank en versnellingsbak PTO. Lichtere specificaties zijn ook mogelijk: door bijvoorbeeld te kiezen voor een slaapcabine in plaats van een Globetrotter cabine kan een extra gewichtsreductie worden behaald van 45 kg. Het Light Concept is ook beschikbaar voor de nieuwe Volvo FM die al lichter was dan zijn voorganger. De Volvo FM11 4x2T Globetrotter is hierdoor leverbaar met een eigen gewicht van 6.258 kilo.

“Met deze lichte truck verwachten wij een nog beter concept neer te zetten bij klanten in gewichtgevoelige segmenten. We bieden nu een volledig vernieuwd model in een lichtere versie met veiligheid, comfort en ergonomie op hetzelfde hoge niveau als men van ons kan verwachten”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks Volvo Trucks Nederland.

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer