harbers-vtb-1500.jpg

Kostenbesparing door gunstig brandstofverbruik voor VTB

VTB uit Veenendaal heeft onlangs drie Volvo’s FH I-Save in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het langeafstandstransport voor verschillende opdrachtgevers van VTB naar met name Italië en Zweden. Vooral de kostenbesparing die VTB verwacht te realiseren door het gunstige brandstofverbruik van I-Save was doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen werden geleverd door dealer Harbers Trucks.
Nieuws | 11-05-2020
VTB uit Veenendaal heeft onlangs drie Volvo’s FH I-Save in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het langeafstandstransport voor verschillende opdrachtgevers van VTB naar met name Italië en Zweden. Vooral de kostenbesparing die VTB verwacht te realiseren door het gunstige brandstofverbruik van I-Save was doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen werden geleverd door dealer Harbers Trucks. De Volvo’s FH I-Save worden door VTB ingezet voor verschillende transportopdrachten naar voornamelijk Italië en Zweden. Voor dit langeafstandstransport blijkt I-Save een ideale oplossing te zijn. “Wij zien nu al dat we met onze drie nieuwe Volvo FH I-Save trekkers een aanzienlijke kostenbesparing neer gaan zetten. De trucks rijden per jaar zo’n 160.000 km. Met een brandstofbesparing van 4 tot 7% loopt de besparing behoorliljk op”, verklaart Gert van Holland, directeur-eigenaar van VTB. Ook de chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe voertuigen: “Ze ervaren de Volvo FH I-Save als een heel prettige truck. Ze zijn vooral te spreken over de extra trekkracht en merken dat de auto echt sterker is”, vervolgt Gert van Holland.

D13 Turbo Compound-motor

De kern van de Volvo FH met I-Save is de nieuwe, D13TC-motor: de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit. De motor heeft zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk die de verbranding verbeteren en de efficiency verhogen door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit. Dit is een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst.

Fuel Hero Pro-pakket

De drie Volvo FH I-Save 4x2-trekkers voor VTB zijn voorzien van het Fuel Hero Pro-pakket. Dit pakket bevat naast I-Save met de Turbo Compound-technologie, verschillende andere branstofbesparende functies zoals het predictive cruise control systeem I-See en de Adaptive Cruise control geoptimaliseerd voor brandstofverbruik inclusief I-Roll.

Achtergrond VTB

Het uit Veenendaal afkomstige VTB is gespecialiseerd in trucking, wat betekent dat zij trekkers met chauffeurs ter beschikking stellen aan klanten die opleggers hebben, maar geen of weinig trekkers. Het werkgebied van VTB ligt in heel Europa. De meeste klanten bestaan uit vaste opdrachtgevers. Enkele trucks worden ingepland voor expeditie opdrachten of om tijdelijke pieken voor opdrachtgevers op te vangen. VTB beschikt over 35 trekkende eenheden en enkele trailers.

Meer weten?

Neem contact met ons op »
harbers-vtb-1024.jpg
harbers-vtb-1-1024.jpg
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer