harbers-volvo-trucks-lng-tanken-1500.jpg

Korting voor LNG-rijders vanaf 1 januari een feit

Transportbedrijven die rijden met een Volvo LNG-truck zijn vanaf 1 januari voordeliger uit aan de pomp. Er geldt vanaf dan een compensatie van 18,7 eurocent per kilogram LNG. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling LNG officieel bekrachtigd.
Nieuws | 13-12-2019
Transportbedrijven die rijden met een Volvo LNG-truck zijn vanaf 1 januari voordeliger uit aan de pomp. Er geldt vanaf dan een compensatie van 18,7 eurocent per kilogram LNG. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling LNG officieel bekrachtigd. De LNG-stimuleringsregeling geldt in 2020 en 2021. Naast de milieuwinst die een LNG-truck oplevert, draagt de regeling bij aan een positieve businesscase en wordt de overstap naar een LNG-truck nog aantrekkelijker.

Hoe werkt de regeling?

De regeling gaat in op 1 januari 2020 en sluit op 31 december 2021. De compensatie bedraagt 18,7 eurocent per kilogram LNG, die direct in de pompprijs wordt verrekend door tankstation-eigenaren/-exploitanten. De regeling is een vervolg op de LNG-accijnsteruggaveregeling die tot en met vorig jaar gold en is bedoeld om het gebruik van LNG te stimuleren. De subsidieregeling sluit aan op het Klimaatakkoord, waarin het verduurzamen van het wegvervoer als doel is opgenomen.

De voordelen van Volvo LNG-trucks

De maatregel telt op bij de financiële en milieuvoordelen die het rijden op LNG al met zich meebrengt. In Duitsland hoeft voor trucks die op LNG rijden geen Maut te worden betaald en in België is LNG vrijgesteld van de accijns op brandstoffen. Bovendien stoten Volvo LNG-trucks aanzienlijk minder CO2 uit dan dieseltrucks. Recente tests van onderzoeksinstituut TNO hebben laten zien dat met een Volvo FH LNG een CO2-reductie tot 23% gerealiseerd kan worden. Met de overstap naar bio-LNG is zelfs een reductie tot 100% mogelijk. Meer over de Volvo LNG »

Meer weten?

Voor veel transportbedrijven levert LNG meer op dan de investering. De verkoopadviseurs van Harbers Trucks vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op »
harbers-volvo-trucks-lng-tanken-1500.jpg
Nieuws

Stichting Voedselbank Arnhem neemt nieuwe Master in gebruik

Vorige maand hebben we vanuit Duiven een Master CCab RWD 3,5t , omgebouwd tot BE – Combinatie… Lees meer

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG

De truck kan uitdagende transporttaken op lange afstand uitvoeren en tegelijkertijd de… Lees meer

Wereldprimeur: bijzondere Renault Trucks E-Tech D

Deze Renault Trucks E Tech D is ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig… Lees meer