volvo-ontwikkelt-lng-truck.jpg

Korting op LNG tanken vanaf 1 januari 2020

Rijden met een Volvo LNG-truck wordt vanaf 1 januari 2020 voordeliger. Per kilogram LNG geldt vanaf 1 januari een compensatie van 18,75 eurocent, als directe korting op de prijs aan de pomp. Dat blijkt uit de nieuwe concept-stimuleringsregeling voor LNG die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bekendgemaakt.
Nieuws | 13-09-2019
Rijden met een Volvo LNG-truck wordt vanaf 1 januari 2020 voordeliger. Per kilogram LNG geldt vanaf 1 januari een compensatie van 18,75 eurocent, als directe korting op de prijs aan de pomp. Dat blijkt uit de nieuwe concept-stimuleringsregeling voor LNG die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bekendgemaakt. De stimuleringsregeling geldt vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. Op het moment dat de regeling ingaat, wordt de 18,75 eurocent direct in de pompprijs verrekend door exploitanten van tankstations. Exploitanten kunnen op basis van de verkochte LNG-kilogrammen een subsidieaanvraag doen. Bedrijven die rijden met LNG-trucks hoeven dat dus niet zelf te doen.

CO2-uitstoot omlaag

Het doel van de regeling is om het gebruik van (bio)-LNG en het gebruik van alternatieve aandrijflijnen te stimuleren om zo bij te dragen aan verduurzaming van wegtransport. Onderzoek van TNO wees eerder uit dat de CO2-emissies uit de uitlaat van de Volvo FH LNG-truck bijna 20% lager zijn dan die van de door TNO geteste Euro 6-dieseltrucks. Vooral bij inzet op de snelweg is de besparing aanzienlijk, namelijk 23% CO2-reductie. De regeling is overigens nog niet definitief. Deze ligt nu ter inzage en staat open voor reacties. Na afloop van de consultatie wordt de regeling definitief vastgesteld. Meer over de nieuwe Volvo LNG »

Meer weten?

Voor veel transportbedrijven levert LNG meer op dan de investering. De verkoopadviseurs van Harbers Trucks vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem contact op »
Volvo-LNG.jpg
Nieuws

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Honderd elektrische trucks voor DFDS

Logistieke onderneming DFDS breidt zijn vloot elektrische Volvo-trucks verder uit.

Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer