drivers-fuel-challenge.jpg

John Havelaar wint Nederlandse finale van Volvo Trucks Drivers’ Fuel Challenge

De zuinigste Volvo-truckchauffeur van 2016 is bekend: John Havelaar, chauffeur bij Van Waveren Transport in Amsterdam. Hij won op zaterdag 25 juni de Nederlandse finale van Volvo’s Drivers’ Fuel Challenge en zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale op 9 september in het Zweedse Gotenburg.
Nieuws | 05-07-2016
Tijdens de nationale finale van Driver’s Fuel Challenge, die gehouden werd bij Volvo Trucks Nederland in Beesd, streden twaalf finalisten om de titel zuinigste chauffeur van Nederland. De finalisten legden, met achtereenvolgens een oplegger en een aanhanger-combinatie, een traject van 19 kilometer af over verschillende wegen. John Havelaar won beide proeven. Naast de eervolle Nederlandse titel wint hij een reis naar Zweden, waar op 9 september 2016 gestreden gaat worden om de titel ‘Zuinigste Chauffeur ter Wereld’. Daarnaast ontvangt hij het Volvo Trucks Code 95 nascholingspakket (35 uur) en 1 jaar Dynafleet Fuel & Environment inclusief de Dynafleet App en een Fuel Efficiency rapportage. Winnaar John Havelaar haalde in 2014 ook de halve finale en werd toen vierde. Hij is trots op zijn prestatie: “Ik had er niet op gerekend, je gaat er toch vanuit dat er altijd betere deelnemers zijn!” Als gespecialiseerd ADR-chauffeur is Havelaar getraind in veilig en behoedzaam rijden. Afgelopen voorjaar nam hij deel aan de Volvo-training Behavior Based Safety. “Daar zijn de puntjes weer op de i gezet. Met dit als resultaat! De finaledag was top verzorgd, ik kijk al uit naar de finale in Zweden.”

Achtergrond Drivers’ Fuel Challenge

Chauffeurs die tussen 1 maart en 31 mei 2016 een Volvo Trucks-praktijktraining Zuinig Rijden of Behavior Based Safety (BBS) volgden konden deelnemen aan de Drivers’ Fuel Challenge. Per maand werden de drie beste chauffeurs geselecteerd en bekend gemaakt. Daarnaast werden er gedurende de gehele kwalificatieperiode drie wildcards uitgereikt waarmee de deelnemers direct doorgingen naar de nationale finale. Een van de belangrijkste manieren om kosten te besparen voor een transportbedrijf is brandstofbesparing. Het besparen van brandstof heeft daarnaast een gunstige uitwerking op het milieu. “De truck heeft hier een groot aandeel in, maar de chauffeur is doorslaggevend. Een optimale samenwerking tussen de zuinige truck en de zuinige chauffeur levert het beste resultaat”, stelt Raymond Wittenberg, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland.

Wilt u ook tot 10% brandstof besparen?

Lees meer over onze Code 95-chauffeurstrainingen, ontwikkeld in samenwerking met Volvo Trucks.  
Nieuws

Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer

Volgens toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa heeft het wegvervoer… Lees meer

Volvo Trucks begint in 2025 met testen van brandstofceltrucks door klanten

Het testen van brandstofcelelektrische trucks in commercieel… Lees meer

Volvo Trucks presenteert nieuwe volledig elektrische as voor groter actieradius

Volvo Trucks onthulde een volledig nieuwe, volledig elektrische achteras op de transportbeurs… Lees meer