Introductie Volvo FH16 Euro 6

Nieuws | 20-12-2013

In het voorjaar van 2014 verschijnt het topmodel van Volvo Trucks: de Volvo FH16 in Euro 6-configuratie. Met zijn 16-litermotoren van de nieuwste generatie voldoet de nieuwe Volvo niet alleen aan de strenge emissienormen, maar beantwoordt hij ook aan de hoge verwachtingen op het vlak van prestaties en productiviteit in de meest veeleisende omstandigheden. 

“We zijn heel blij dat we erin geslaagd zijn om te voldoen aan de Euro 6-vereisten en we tegelijkertijd het beste rijgedrag en de beste prestaties op de markt kunnen blijven aanbieden. Ook het brandstofverbruik blijft zeer concurrerend”, aldus Kristin Signert, Long Haul Segment Manager bij Volvo Trucks.

De nieuwe Euro 6-motorenreeks omvat drie vermogens: 750 pk (3.550 Nm), 650 pk (3.150 Nm) en 550 pk (2.900 Nm). Deze drie motoren zijn geschikt voor I-Shift, de automatische versnellingsbak van Volvo. De versie met 550 pk is ook beschikbaar in een 2.800 Nm-variant met een manuele versnellingsbak.

De Volvo FH16 is een van de krachtigste en meest kenmerkende trucks in de sector. Het voertuig valt erg in de smaak bij veeleisende transportbedrijven en chauffeurs, die vooral zijn prestaties, productiviteit en comfort op prijs stellen. De FH16 wordt bijvoorbeeld ingezet als trekker in het zware segment, als vervoermiddel voor boomstammen en voor internationaal transport, zoals het vervoer van voedingsmiddelen. De nieuwe FH16 werd in het najaar van 2012 geïntroduceerd. Net iets meer dan een jaar later gaat de Volvo FH16 de nieuwe Euro 6-fase in, die wordt gekenmerkt door een veel lagere uitstoot van stikstofoxides en roetdeeltjes.

De verkoop van de Volvo FH16 met Euro 6-motor gaat van start in maart 2014. De productie staat gepland voor begin juni.

Directe link naar afbeeldingen in highres.

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer