IKV Ede neemt zeventiende FH16 750 in ontvangst

Simon Louwerse van IKV Holland BV nam onlangs zijn zeventiende Volvo FH16 in ontvangst. Het betreft een 750 pk 6x2 trekker met hefbare naloopas. De FH16 is de drieëntwintigste truck in het wagenpark van IKV Holland BV, dat volledig uit Volvo’s bestaat.
Nieuws | 05-07-2016
IKV Holland BV is gespecialiseerd in koel- en vriestransport naar Rusland, Finland, de Baltische Staten en Noorwegen. De vracht bestaat veelal uit bloemen en planten, andere veel vervoerde ladingen bestaan uit medische apparatuur, medicijnen, cosmetica en food. De keuze om al zijn voertuigen bij Volvo Trucks te betrekken, is gebaseerd op gevoel en ervaring: “Het is een mooi merk! De wegen in Rusland zijn niet al te best, dat vraagt om een truck die tegen een stootje kan. Bovendien heeft Volvo Trucks een uitgebreid servicenetwerk zodat we goed geholpen worden, waar we ook zijn.” Volvo FH16 IKV Ede

Veel motorvermogen en zuinig

De nieuwe Volvo FH16 zal voornamelijk gaan rijden op Noorwegen. De retourvrachten, vaak zalm en andere vis, drukken zwaar op de koppelschotel. Vandaar dat de trekker is uitgerust met drie assen, waarvan de achterste bij lichtere vrachten kan worden opgetild om brandstof te besparen en slijtage te minimaliseren. “Het motorvermogen van 750 pk bevalt goed, niet voor niets is dit onze zeventiende FH16. Het lijkt heel wat, maar de Euro 6-motor is bijzonder zuinig. De chauffeur speelt daarin trouwens ook een grote rol. Sinds twee jaar houden we het brandstofverbruik van elke truck bij door middel van Volvo Dynafleet. Een van de trucks verbruikte duidelijk meer diesel dan de rest van de vloot. Met Dynafleet bleek dat aan de rijstijl van de chauffeur te liggen: vol op het gas, vol op de rem. Het mooie aan het systeem is dat de chauffeur zelf direct feedback krijgt. Hij is er serieus mee aan de slag gegaan en zijn truck rijdt nu net zo zuinig als de rest.”  
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer