Hydraulische voorwielaandrijving voor Aannemingsbedrijf Growepa

Nieuws | 12-12-2011

Growepa, gespecialiseerd aannemingsbedrijf in de visuele openbare ruimte, heeft onlangs twee Volvo’s FMX met hydraulische voorwielaandrijving in gebruik genomen. Het zijn totaal verschillende trucks met verschillende toepassingsgebieden, die elkaar aanvullen. Harbers Trucks leverde de speciale voertuigen.

Aannemingsbedrijf Growepa B.V. gevestigd in Rhenen is een gespecialiseerd aannemingsbedrijf op het gebied van visueel wegen- en leefomgevingsonderhoud. Growepa is in 1990 opgericht en uitgegroeid tot landelijke speler. De activiteiten van het bedrijf strekken zich uit van het aanbrengen van wegmarkeringen tot boomverzorging, reinigen van wegen, onderhoud van bermen, vijvers en watergangen. Directeur Henk Pak: “Voor ons zijn september en oktober de drukste maanden van het jaar. Het is de tijd voor groot onderhoud aan bijvoorbeeld parken, bermen en vijvers.” Het bedrijf dat 60 mensen in dienst heeft, biedt in het hoogseizoen werk aan circa 240 mensen. 

Multifunctioneel
De nieuwe Volvo’s FMX betreffen een Volvo FMX 410 6x2 en een Volvo FMX 460 8x2. Beide zijn voorzien van Volvo I-Shift en hydraulische aandrijving op de voorwielen. “ We hebben de 6x2 uitgerust als kipper, terwijl de 8x2 voorzien is van een container afzetsysteem. De laatste is bovendien uitgerust met een  gestuurde naloopas voor extra laadvermogen en om makkelijker te kunnen manoeuvreren. Beide trucks zijn voorzien van een autolaadkraan. We hebben bewust gezocht naar trucks met hydraulische aandrijving op de voorwielen. Relatief hebben we veel wegkilometers, maar soms komen we in omstandigheden, dat we net wat meer grip nodig hebben. Naast extra grip zorgt de hydraulische aandrijving ook voor minder slijtage aan de voertuigen. Daarnaast wilden we voor de chauffeurs een automaat. Volvo I-Shift is dan een perfecte automatisch schakelende versnellingsbak, die zorgt voor een lager brandstofverbruik en er bovendien voor zorgt dat de chauffeur geconcentreerder zijn werk kan doen. Door de inzet van deze voertuigen hebben we toegevoegde waarde gecreëerd. Beiden zijn multifunctioneel en vullen elkaar aan waar nodig is. Daarmee hebben we gewonnen aan efficiency.”   

Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer