Hydraulische voorwielaandrijving voor Aannemingsbedrijf Growepa

Nieuws | 12-12-2011

Growepa, gespecialiseerd aannemingsbedrijf in de visuele openbare ruimte, heeft onlangs twee Volvo’s FMX met hydraulische voorwielaandrijving in gebruik genomen. Het zijn totaal verschillende trucks met verschillende toepassingsgebieden, die elkaar aanvullen. Harbers Trucks leverde de speciale voertuigen.

Aannemingsbedrijf Growepa B.V. gevestigd in Rhenen is een gespecialiseerd aannemingsbedrijf op het gebied van visueel wegen- en leefomgevingsonderhoud. Growepa is in 1990 opgericht en uitgegroeid tot landelijke speler. De activiteiten van het bedrijf strekken zich uit van het aanbrengen van wegmarkeringen tot boomverzorging, reinigen van wegen, onderhoud van bermen, vijvers en watergangen. Directeur Henk Pak: “Voor ons zijn september en oktober de drukste maanden van het jaar. Het is de tijd voor groot onderhoud aan bijvoorbeeld parken, bermen en vijvers.” Het bedrijf dat 60 mensen in dienst heeft, biedt in het hoogseizoen werk aan circa 240 mensen. 

Multifunctioneel
De nieuwe Volvo’s FMX betreffen een Volvo FMX 410 6x2 en een Volvo FMX 460 8x2. Beide zijn voorzien van Volvo I-Shift en hydraulische aandrijving op de voorwielen. “ We hebben de 6x2 uitgerust als kipper, terwijl de 8x2 voorzien is van een container afzetsysteem. De laatste is bovendien uitgerust met een  gestuurde naloopas voor extra laadvermogen en om makkelijker te kunnen manoeuvreren. Beide trucks zijn voorzien van een autolaadkraan. We hebben bewust gezocht naar trucks met hydraulische aandrijving op de voorwielen. Relatief hebben we veel wegkilometers, maar soms komen we in omstandigheden, dat we net wat meer grip nodig hebben. Naast extra grip zorgt de hydraulische aandrijving ook voor minder slijtage aan de voertuigen. Daarnaast wilden we voor de chauffeurs een automaat. Volvo I-Shift is dan een perfecte automatisch schakelende versnellingsbak, die zorgt voor een lager brandstofverbruik en er bovendien voor zorgt dat de chauffeur geconcentreerder zijn werk kan doen. Door de inzet van deze voertuigen hebben we toegevoegde waarde gecreëerd. Beiden zijn multifunctioneel en vullen elkaar aan waar nodig is. Daarmee hebben we gewonnen aan efficiency.”   

Nieuws

Volvo Trucks introduceert nieuwe veiligheidssystemen

Volvo Trucks introduceert nieuwe systemen om de veiligheid van fietsers en voetgangers… Lees meer

Elektrisch in opmars: Volvo Trucks behoudt zijn leidende positie

Volvo Trucks leidt de markt voor zware elektrische trucks na het eerste kwartaal van 2023.

Lees meer

Volvo Trucks test brandstofceltrucks op waterstof

Een mijlpaal: Volvo Trucks test brandstofceltrucks op waterstof op de openbare weg. 

Lees meer