Hoe voorkom je ongeplande stilstand?

Ongeplande stilstand is één van de grootste problemen waarmee een transportbedrijf te maken kan krijgen. Volvo Trucks deed onderzoek om te achterhalen hoe ongeplande stilstand vermeden kan worden. De conclusie: online connectiviteit van trucks  voorkomt veel ongeplande stilstand. Volvo Trucks is hierin koploper.
Nieuws | 06-07-2015
Ongeplande stilstand is één van de grootste problemen waarmee een transportbedrijf te maken kan krijgen. Volvo Trucks deed onderzoek om te achterhalen hoe ongeplande stilstand vermeden kan worden. De conclusie: online connectiviteit van trucks  voorkomt veel ongeplande stilstand. Volvo Trucks is hierin koploper. voorkomen ongeplande stilstand Uit de studie van Volvo Trucks blijkt dat de gemiddelde kosten van ongeplande stilstand minimaal € 1.000,- bedragen voor een Europees transportbedrijf per gebeurtenis (dit is inclusief de directe kosten zoals herstellen, administratieve kosten, eventuele boetes een beschadigde lading of verloren inkomsten door reputatieschade), gemiste transportinkomsten, maar exclusief afslepen. Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens van dagelijkse gebruikers van 3.500 Volvo-trucks, verzameld over een periode van vijf jaar. De voertuigen legden elk meer dan 120.000 km per jaar af. Op basis van de gebruikersgegevens werden simulaties gemaakt om te achterhalen hoe ongeplande stilstand vermeden kan worden. Connected trucks blijken dé oplossing voor maximale beschikbaarheid. Er zijn twee vereisten om het aantal ongeplande stilstand te kunnen verlagen: 1) de onderhoudsbehoeften moeten goed worden voorspeld en 2) het onderhoud moet op elke vrachtwagen afzonderlijk worden afgestemd. Doordat connected trucks online verbonden zijn met de werkplaats, kan de monteur het onderhoud monitoren en: • op afstand het dagelijks gebruik van de truck volgen • onderdelen vooraf bestellen • geld besparen wanneer onderdelen minder snel slijten en gepland onderhoud dus kan worden uitgesteld.

Alle voordelen op een rij van connected trucks

• Maakt communicatie op afstand mogelijk • Biedt diverse mogelijkheden: voor transportbedrijven, chauffeurs, onderhoudswerkplaatsen en de maatschappij in het algemeen (in de vorm van een hogere productiviteit voor de transportsector, met een betere verkeersstroom en een lagere belasting op het milieu) • Online connectiviteit maakt verschillende diensten van Volvo Trucks Services mogelijk, bijvoorbeeld op het vlak van transportbeheer, brandstofbeheer en services ten aanzien van beschikbaarheid • Alle Volvo-trucks (FH16, FH, FM, FMX, FE en FL) kunnen aangesloten worden op de online diensten van Volvo Trucks
Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer