Harbers Trucks Trainingen voor Code95

Nieuws | 18-03-2013

Harbers Trucks heeft in samenwerking met Volvo Trucks Nederland een uitgebreid trainingsprogramma samengesteld met betrekking tot de verplichte nascholing van beroepschauffeurs van 35 uur in het kader van Code95.

De verplichte nascholing voor vrachtautochauffeurs is uiterst actueel. Chauffeurs die voor 10 september 2009 code 95 behaald hebben, moeten in september 2016 voldaan hebben aan de nascholing. Chauffeurs die na september 2009 de basiskwalificatie behalen, vallen direct binnen de vijfjaarlijkse nascholingscyclus. Een chauffeur die bijvoorbeeld in februari 2010 zijn code 95 heeft behaald, moet de nascholing al in februari 2015 afgerond hebben.

Ook actieve chauffeurs zijn verplicht gedurende vijf jaar de nascholing te volgen. Wanneer zij de trainingen hebben gevolgd, kunnen ze zorgen voor een brandstofbesparing van 5 tot 10% bij een efficiënt gebruik van hun Volvo-truck. De opleidingen worden verzorgd door vakbekwame trainers die hun eigen ervaringen in de transportwereld weten te vertalen in een mooie mix van theorie- en praktijktraining. De trainingen worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit met veel aandacht voor milieu en veiligheid. Het totale trainingspakket bestaat uit een aantal modules die alle voor zeven uur meetellen in het kader van Code95. De modules zijn afgestemd op het dagelijkse werk van de chauffeur en zorgen direct voor een verbetering van het rendement. Indien gewenst kan het hele cursusprogramma worden aangepast aan de behoeften van uw onderneming.

U kunt kiezen uit:

  • Het nieuwe, zuinige rijden
  • Veiligheid
  • Transport en Wetgeving
  • Persoonlijke Gezondheid en Eerste Hulp
  • Lading Zekeren en Criminaliteitspreventie
  • BBS-Training

De opleidingen van Harbers Trucks behoren tot de beste en meest veelzijdige in de transportbranche. Voor de samenstelling van het totale programma is gebruik gemaakt van de resultaten van eerdere succesvolle rijvaardigheidstrainingen, feedback van klanten, uitgebreid vooronderzoek bij diverse organisaties en uitgebreide productkennis. De kernwaarden van Volvo Trucks, kwaliteit, veiligheid en zorg, hebben in de verschillende modules uiteraard een prominente plaats gekregen.

Voor informatie bel met onze verkoopbinnendienst: 0342 - 40 51 51 

Nieuws

Volvo levert 20 elektrische trucks aan DFDS in Göteborg

DFDS heeft een van de grootste bestellingen ooit geplaatst voor batterij-elektrische trucks… Lees meer

Volvo biedt elektrische trucks voor de bouwsector

Volvo Trucks heeft een lijn zware elektrische trucks ontwikkeld voor de bouwsector.

Lees meer

Volvo leidt markt voor elektrische trucks

Vorig jaar groeide het aantal zware elektrische trucks sneller dan ooit. In Europa is Volvo… Lees meer