Harbers Trucks is verkozen tot beste bedrijfswagendealer

Nieuws | 19-10-2012
Harbers Trucks is dit jaar verkozen tot winnaar in het 
klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks. 

In het jaarlijkse onderzoek  Second  to None bereikte de dealer met vestigingen op de Veluwe en in het midden van het land de beste resultaten.

Het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks staat intern en binnen de dealerorganisatie beter bekend als Second to None; vrij vertaald: `de beste willen zijn`. Het is een onderzoek dat in opdracht van Volvo in heel Europa wordt uitgevoerd op dezelfde wijze. In 28 vragen onderzoekt Volvo de tevredenheid van haar klanten over de Volvo-dealer. De vragen zijn onderverdeeld in de onderdelen Sales, Delivery, Workshop en Parts. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe truck geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt als telefonisch interview in opdracht van Volvo uitgevoerd door TNS NIPO. Jaarlijks worden circa 1.500 klanten ondervraagd. 

Second to None 

Second to None wordt sinds 1990 uitgevoerd. Sebastiaan van Koekenberg, Network/Competence Development Manager bij Volvo Truck Nederland en eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek in Nederland, vertelt: "De uitslagen van het onderzoek worden steeds beter. Vanaf 2006 groeide de klanttevredenheid in Nederland gestaag van 70 van de in totaal te behalen 100 punten naar nu 84. Onze klanttevredenheid behoort hiermee tot de beste van Europa." Deze stijging is te danken aan onder andere uitgebreide commerciële trainingen voor dealers en de inzet van een zogenaamde mysteryshopper die zijn of haar ervaringen na een dealerbezoek beschrijft en waarvan de resultaten met de dealer worden besproken. 

Kwaliteit van dealerorganisatie uiterst belangrijk
"Dealers kijken reikhalzend uit naar de jaarlijkse uitslag en gebruiken de uitslag van het onderzoek in hun business plannen voor het volgende jaar. Naar aanleiding van de uitkomsten organiseren dealers discussies met klanten met de rapporten als basis. Zij willen in deze gesprekken nog beter nagaan waar in hun service- en dienstenpakket nog verbeteringen plaats kunnen vinden. De kwaliteit van de dealerorganisatie is en blijft een zeer belangrijke factor voor klanten om voor Volvo Trucks te kiezen", besluit Van Koekenberg.

Harbers Trucks
Harbers Trucks heeft vestigingen in Apeldoorn, Barneveld, Duiven, Elst, Harderwijk en Veenendaal. Naast de verkoop van Volvo-trucks en originele Volvo-onderdelen levert Harbers Trucks ook financiële dienstverlening en verzekeringen, truckverhuur, service aan getrokken materieel en schadeherstel. Daarnaast heeft Harbers Trucks een eigen afdeling used trucks.  

Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer