Fuel Advice bespaart

De nieuwe service Fuel Advice van Volvo Trucks helpt transportbedrijven bij het verlagen van hun brandstofkosten. De Fuel Advisor staat u bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik, als het advies voor de chauffeur. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot wel 5%.
Nieuws | 21-01-2013

Brandstofkosten maken 25 tot 35% uit van de totale kosten van een transportbedrijf. Tegelijkertijd zijn de winstmarges van transportbedrijven vaak vrij klein. Daardoor maakt elke besparing een groot verschil uit? Bij de vermindering van het totale brandstofverbruik van uw bedrijf spelen de chauffeurs een belangrijke rol. Aangetoond is dat de Volvo chauffeurstraining Zuinig Rijden zeer effectief is om brandstof te besparen. Om het maximale rendement te behouden is echter een professionele follow-up noodzakelijk. Daarom introduceert Volvo Trucks nu de nieuwe service Fuel Advice, waarbij een persoonlijke Fuel Advisor zich inzet om de brandstofkosten te verminderen en blijvende verbeteringen te realiseren. De service bestaat uit drie modules: Fuel Coaching, Fuel Management Toolbox en Fuel Management Support.

Waar het bij Fuel Advice om draait, is het verbeteren van de kwaliteit van alle brandstofbesparende maatregelen. Door u continu feedback te geven, worden deze maatregelen steeds gewoner en gemakkelijker te gebruiken. Er kan met minimale inspanningen 3 tot 5% brandstof worden bespaard met Fuel Advice.

Fuel Coaching
De Fuel Advisor registreert en analyseert de afzonderlijke rijtechnieken van de chauffeur, en vat deze gegevens samen in maandelijkse rapporten. De adviseur geeft praktische tips over hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd, evenals hulp bij het plannen en structureren van de noodzakelijke follow-up.

Fuel Management ToolboxOnline
In Fuel Management ToolboxOnline vindt u inspiratie, richtlijnen en praktische informatie over de beste en eenvoudigste manieren om brandstof te besparen.

Fuel Management Support
Binnen deze module kunt u eenvoudig contact opnemen met de Fuel Advisor, die klaar staat voor het geven van antwoorden en advies.

Met Fuel Advice heeft Volvo een nieuwe service beschikbaar om op zeer eenvoudig wijze de brandstofbesparing inzichtelijk te maken voor u. Een kleine investering biedt een grote besparing. 

Nieuws

Stichting Voedselbank Arnhem neemt nieuwe Master in gebruik

Vorige maand hebben we vanuit Duiven een Master CCab RWD 3,5t , omgebouwd tot BE – Combinatie… Lees meer

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG

De truck kan uitdagende transporttaken op lange afstand uitvoeren en tegelijkertijd de… Lees meer

Wereldprimeur: bijzondere Renault Trucks E-Tech D

Deze Renault Trucks E Tech D is ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig… Lees meer