header-smink.jpg

FMX 10x4 widespread voor Smink Groep

Nieuws | 21-03-2017
Harbers Trucks in Barneveld heeft onlangs een FMX 10x4 widespread afgeleverd bij de Smink Groep in Amersfoort. Deze truck kwam uit de fabriek als 8x4 en is bij Terberg Techniek omgebouwd tot een vijfasser met een technisch GVW van 56 ton. Met de Volvo FMX 10x4 widespread krijgt Smink Groep een kipper met een hoog laadvermogen, grote stabiliteit en goede manoeuvreerbaarheid. Terberg Techniek plaatste een 10-tons voorloopas onder de vierassige Volvo FMX en vergrootte de afstand tussen de tandemassen, wat het laadvermogen nog eens vier ton ten goede kwam. Voor een hoge kiepstabiliteit is de hele truck hydraulisch geveerd en gecompenseerd en is de tandem op dubbellucht gezet. De achterste as is bovendien stuurbaar. De Volvo FMX is om makkelijker te kunnen manoeuvreren uitgerust met Volvo Dynamic Steering. Teus van Ee, manager technische dienst bij Smink: “De Volvo FMX is aangeschaft voor het transport van losgestort materiaal zoals puin en menggranulaat. Hij moet uit de voeten kunnen op bouwlocaties, bij wegwerkzaamheden en ook in woonwijken. Volvo Dynamic Steering verlicht het werk van de chauffeur daarbij aanzienlijk.”

Preffered supplier

Harbers Trucks en Smink Groep kennen elkaar al lange tijd. Volvo Trucks heeft na een tender de gunning verkregen als preferred supplier voor de vier- en vijfassers in het wagenpark van Shanks Nederland, waar Smink onderdeel van uitmaakt. De Volvo FMX 10x4 is de laatste truck in een serie van zeven die dit boekjaar door Harbers Trucks geleverd zijn. Van Ee: “Harbers Trucks is voor ons een vertrouwd adres met gedreven personeel en een goede technische bagage. Ze denken mee om tot een totaaloplossing te komen en ook als we technische vragen hebben, staan ze voor ons klaar.”

Shanks Groep wordt Renewi

De Smink Groep, onderdeel van Shanks Group, houdt zich bezig met de inzameling, verwerking en recycling van afval- en reststoffen. Het werkgebied omvat heel midden-Nederland in een cirkel van ruim 50 km rond de vestiging in Amersfoort. Vanaf 1 maart 2017 gaan Shanks Group en Van Gansewinkel Groep samen door als Renewi plc. Door de gecombineerde capaciteit op het gebied van recycling wordt Renewi een grote internationale speler in de circulaire economie. De nieuwe onderneming is erop gericht bij te dragen aan het behoud van het milieu door afvalstoffen om te zetten in waardevolle nieuwe producten en grondstoffen.
Nieuws

BPM-vrijstelling voor bestelauto’s verdwijnt: wat betekent dit?

3 vragen en antwoorden over het verdwijnen van de BPM-vrijstelling.

Lees meer

Volvo schaalt op: serieproductie elektrische trucks in Gent

Volvo schaalt op met serieproductie elektrische trucks in Gent. 

Lees meer

Nieuw: Renault Trucks E-Tech Trafic

Renault Trucks voegt een nieuwe, lichte bedrijfswagen toe aan zijn assortiment: de Renault… Lees meer