splithof-freight-barneveld-1500x495.jpg

Eerste Volvo Edition2 voor eigenrijder Joey Splithof

Een primeur voor Joey Splithof: hij rijdt als eerste in Nederland met de Volvo Edition2. De Volvo FH 500 4x2-trekker combineert optimale rijprestaties met chauffeurscomfort, veiligheid en zuinig rijden. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.
Nieuws | 23-09-2019
De aanschaf van de zeer compleet uitgeruste truck valt voor Splithof samen met de start van zijn bedrijf Splithof Freight. Hij zag de Volvo Edition2 tijdens de presentatie op het Truckstar Festival. “Ik was meteen verkocht, vooral vanwege de bijzondere kleurstelling. Het matzwart met de blauwe accenten geeft deze truck een unieke uitstraling.”

I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak

De Volvo Edition2 is de opvolger van de Performance Edition. Nieuw is onder meer de motor met Turbo Compound-technologie, die zorgt voor optimale brandstofefficiency. De focus van de Volvo Edition2 ligt echter niet alleen op een laag brandstofverbruik en een in het oog springend design, maar op de totale performance. De truck is voorzien van alle denkbare innovaties en opties voor een aangename leef- en werkomgeving. Splithof: “Neem de I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak, waardoor het koppel geen moment wegvalt tijdens het schakelen. Daardoor rijdt de truck extreem soepel en merk je helemaal niet dat er geschakeld wordt!” Verder dragen onder meer Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist en de luchtgeveerde 8-tons vooras bij aan een optimaal rijcomfort.

Globetrotter XL-cabine

De truck is eveneens voorzien van Globetrotter XL-cabine, het intelligente klimaatsysteem I-ParkCool, lederen dashboard, stuurwiel en deurpanelen en het meest uitgebreide audiopakket. Het Rest & Relax-pakket en het Driver Deluxe-pakket, dat de chauffeur luxe voorzieningen in zowel het interieur als het exterieur van de cabine biedt, zorgen voor aanvullend comfort.

Veiligheid

Splithof kan onderweg terugvallen op alle beschikbare veiligheidsinnovaties: Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support, Lane Change Support, Lane Keeping Support en Bi-Xenon koplampen. “De aandacht die Volvo Trucks besteedt aan veiligheid is voor mij ook een reden om voor dit merk te kiezen”, vertelt Splithof. “In de dagelijkse praktijk merk ik dat het steeds drukker wordt op de weg en geavanceerde veiligheidssystemen dragen bij aan de veiligheid onderweg.”

Onderhoudscontract

Splithof kijkt terug op een aangename kennismaking met Volvo Trucks en dealer Harbers Trucks. “Het viel me op hoe goed er werd meegedacht om tegemoet te komen aan mijn wensen en behoeften. Het is een genot om met deze truck te rijden, het ontbreekt mij werkelijk aan niets. Ik heb ook verzekeringen en een onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Trucks zodat ik daar geen omkijken naar heb en me volledig kan concentreren op mijn bedrijf.”

Over Splithof Freight

Na een aantal jaren als chauffeur in loondienst te hebben gewerkt, gaat Splithof nu als eigenrijder aan de slag. “Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken en nu is de tijd rijp om de stap te zetten. In eerste instantie ga ik voornamelijk geconditioneerd transport doen van levensmiddelen in Nederland en België in opdracht van het bedrijf waar ik eerst in loondienst was.” Meer weten over de Volvo Edition2? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
splithof-freight-barneveld-1024x457-4.jpg
splithof-freight-barneveld-1024x457-3.jpg
splithof-freight-barneveld-1024x457-2.jpg
Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer