peter-van-setten-volvo-lng.jpg

Dubbel duurzaam: Volvo FH LNG-trucks voor LZV-transport

P. van Setten Transport BV uit Ederveen neemt dit jaar twee Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagens in gebruik. De trucks worden ingezet als LZV-combinatie voor distributie van pakketten in opdracht van DPD. Harbers Trucks gaat de voertuigen leveren.
Nieuws | 25-02-2020
De LZV-combinaties bestaan uit een 6x2-bakwagen met gestuurde naloopas, een 2-assige gestuurde dolly en een trailer. Eigenaar Peter van Setten spreekt van een win-winsituatie. “Met een LZV kun je meer lading vervoeren en door de inzet van LNG-trucks is dat ook nog eens een stuk duurzamer. Hiermee reduceren we onze CO2-uitstoot met 20 procent. Dat past bij onze ambitie om het transport te verduurzamen, iets dat onze opdrachtgever ook zeer op prijs stelt. We kijken of we straks op bio-LNG kunnen rijden, want dat reduceert de CO2-uitstoot tot nul.”

Gunstige businesscase

De inzet van LNG-trucks biedt ook financieel voordeel. “Deze trucks gaan de meeste kilometers maken in Duitsland en daar hoef je geen Maut te betalen met een LNG-truck”, vertelt Van Setten. Daarnaast geldt er in Nederland sinds 1 januari een stimuleringsregeling voor LNG, met een korting van 18,7 eurocent per kilogram LNG aan de pomp. “Bovendien heeft de provincie Gelderland een subsidieregeling van 8.000 euro per LNG-truck waar we ook aanspraak op kunnen maken. Dat zorgt voor een goede businesscase, iets waarin Harbers Trucks ons ook uitstekend heeft ondersteund.”

Maximale inzet

De trucks gaan zo’n 180.000 kilometer per jaar maken, vertelt Van Setten. “We willen ze zoveel mogelijk inzetten om het maximale rendement uit de trucks te halen, zo’n 20 uur per dag. Deze trucks zijn ook geschikt voor het BDF-wissellaadsysteem, waarmee chauffeurs eenvoudig complete containers kunnen laden en lossen. Daardoor staan de trucks minder lang stil.”

Over P. van Setten Transport

P. van Setten Transport is een veelzijdig logistiek dienstverlener. Van Setten: “Wij bestaan 24 jaar en voeren nationaal en internationaal verschillende soorten transport uit, variërend van winkeldistributie en verhuizingen tot tanktransport, netwerkdistributie en zwaar transport.”

Meer weten?

Meer weten over Volvo LNG-trucks? Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Uw verkoopadviseur rekent het graag voor u uit. Neem contact met ons op.
peter-van-setten-volvo-lng3.jpg
peter-van-setten-volvo-lng2.jpg
Nieuws

Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer

Volgens toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa heeft het wegvervoer… Lees meer

Volvo Trucks begint in 2025 met testen van brandstofceltrucks door klanten

Het testen van brandstofcelelektrische trucks in commercieel… Lees meer

Volvo Trucks presenteert nieuwe volledig elektrische as voor groter actieradius

Volvo Trucks onthulde een volledig nieuwe, volledig elektrische achteras op de transportbeurs… Lees meer