Driver Coaching met behulp van Dynafleet

Nieuws | 11-12-2014

Brandstof is één van de grootste kostenposten in het transport. Met chauffeurstrainingen wordt ingezet op het verlagen van het brandstofverbruik. Maar hoe dan verder? Volvo Trucks introduceert Driver Coaching, een hulpmiddel die chauffeurs iedere rit helpt om brandstof te besparen.

Met Driver Coaching wordt de chauffeur tijdens zijn rit gecoacht met rijtips die getoond worden op het grote kleurendisplay in het voertuig. Denk aan cruise control-gebruik, uitrollen, het gebruik van de Volvo I-Shift, de motorrem et cetera. Driver Coaching toont ook een ‘Fuel Efficiency Score’ die per rit te resetten is. Op die manier kan de chauffeur eenvoudig zien of zijn rijstijl aan het verbeteren is. 

Driver Coaching is een perfecte aanvulling op de Volvo Expert Training, de praktijktraining Zuinig Rijden. Het voorkomt terugvallen in oude gewoontes en helpt de chauffeur om zijn rijstijl duurzaam te verbeteren. Zo krijgt de chauffeur bijvoorbeeld een melding met daarin de juiste cruise control-instelling of de tip voor de juiste motorrem-instelling. Als de chauffeur de tips opvolgt, verbetert hij zijn score.

Om gebruik te kunnen maken van Driver Coaching moet de functionaliteit worden ingeschakeld in het administratie-account van Dynafleet. Daar kan ook het juiste voertuigprofiel worden ingegeven, zodat de chauffeur de beste coaching krijgt.

Driver Coaching is beschikbaar voor de nieuwe Volvo FH en FM (geproduceerd vanaf week 37 2013) in combinatie met Dynafleet Fuel & Environment. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Nieuws

Open Huis 2023 - Bekijk hier onze aftermovie!

Kijk met ons mee terug op een fantastisch geslaagd Electric Event en Open Huis!

Lees meer

Volvo FH Electric is ‘International Truck of the Year 2024’

Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck de prijs wint.

Lees meer

Bekijk de nieuwe Renault Trucks Master

Renault Trucks brengt in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt: de Renault… Lees meer