volvo-fl-electric-dhl-engeland-winkelstraat

DHL en Volvo Trucks zijn op weg naar een nieuwe emissievrije samenwerking – met een order voor 44 elektrische vrachtwagens

Om de overgang naar emissievrij voertuigen te versnellen hebben Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group een samenwerkingsovereenkomst getekend. DHL heeft als doel in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo Trucks in te zetten op routes in Europa. Hiermee intensiveert DHL de transitie naar zwaardere elektrische vrachtwagens.
Nieuws | 12-05-2022

De bestaande samenwerking tussen Deutsche Post DHL Group en Volvo Trucks wordt verder uitgebreid om de introductie van zwaardere elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. Maar liefst 40 elektrische trucks van het model Volvo FE en Volvo FL, deze zullen worden gebruikt voor leveringen van pakketten in steden. De specifieke landen en routes worden nog nader bepaald. Elektrische vrachtwagens voor langere routes maken ook deel uit van het doel. DHL heeft ervoor gekozen om Volvo-trucks te gaan gebruiken voor regionaal transport. Om te beginnen in Groot-Brittannië met vier Volvo FM Electric-trucks. De eerste vrachtwagens zijn reeds besteld, te weten; zes door DHL Parcel UK en twee door DHL Freight. Dit resulteert in een jaarlijkse besparing van bijna 600 ton CO2 en bijna 225.000 liter diesel voor Deutsche Post DHL Group.

“We doen er alles aan om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar groene en duurzame oplossingen. Daarnaast willen we ons langetermijndoel bereiken van netto nulemissie in 2050. Als logistiek dienstverlener is verduurzaming van ons wagenpark een belangrijke beweegreden om CO2-uitstoot te beperken. Verschillende divisies van ons zullen profiteren van deze overeenkomst met Volvo Trucks”, legt Pablo Ciano uit, Executive Vice President Corporate Development bij Deutsche Post DHL Group.

Goede ervaringen met elektrische Volvo-trucks

Een belangrijke factor in de beslissing van DHL om de overgang naar emissievrije voertuigen op te voeren, is te danken aan de positieve ervaring die het heeft met het gebruik van elektrische Volvo-trucks in verschillende Europese landen. Zo wordt sinds november 2020 in Londen een Volvo FL Electric ingezet voor het leveren van last mile-zendingen aan het winkelgebied West End. Het voertuig was de allereerste volledig elektrische commerciële zwaardere vrachtwagen die werd gebruikt voor stadslogistiek in Groot-Brittanië. En ook in Nederland rijden sinds december 2021 drie Volvo’s FL Electric voor DHL Parcel. Deze voertuigen worden ingezet voor zakelijke klanten van DHL in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Roger Alm – President bij Volvo Trucks:

“DHL is een belangrijke wereldwijde logistieke dienstverlener die zich inzet om zijn impact op de klimaatverandering te verminderen. Samen kunnen we het verschil maken en ik ben er trots op dat we zullen werken in de geest van partnerschap, gericht op het bereiken van onze op wetenschap gebaseerde doelen om onze klimaatimpact te verminderen”.
De samenwerking omvat de adoptie van nieuwe Volvo technologieën en gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van elektrificatie. De overeenkomst omvat ook een analyse door Volvo Trucks van de transportactiviteiten van DHL, met als uiteindelijke doel een succesvolle implementatie van maatwerk elektrische transportoplossingen.

Marktleider

Volvo Trucks is marktleider voor zwaardere volledig elektrische vrachtwagens in Europa, met een marktaandeel van 42% in 2021. Al in 2019 begon Volvo Trucks als een van de allereerste truckfabrikanten wereldwijd met de serieproductie van elektrische vrachtwagens. Het bedrijf heeft elektrische trucks geleverd aan een breed scala van klanten in Europa, Noord-Amerika en Australië.

Meer weten?

Neem contact met ons op »

volvo-fl-electric-dhl-parcel-zijaanzicht
volvo-fl-electric-dhl-parcel
volvo-fl-electric-dhl-groot-brittannië
volvo-fl-electric-dhl-parcel-chauffeurs
volvo-elektrische-truck-dhl-opladen
Nieuws

Open Huis 2023 - Bekijk hier onze aftermovie!

Kijk met ons mee terug op een fantastisch geslaagd Electric Event en Open Huis!

Lees meer

Volvo FH Electric is ‘International Truck of the Year 2024’

Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck de prijs wint.

Lees meer

Bekijk de nieuwe Renault Trucks Master

Renault Trucks brengt in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt: de Renault… Lees meer