De nieuwe Volvo FMX

Volvo Trucks heeft vanmiddag de nieuwe Volvo FMX op de Bauma in München in Duitsland geïntroduceerd. De nieuwe bouwtruck zit vol innovaties waarvan zowel transportbedrijven als chauffeurs zullen profiteren.
Nieuws | 16-04-2013

Volvo Trucks heeft vanmiddag de nieuwe Volvo FMX op de Bauma in München in Duitsland geïntroduceerd. De nieuwe bouwtruck zit vol innovaties waarvan zowel transportbedrijven als chauffeurs zullen profiteren.

"Met de Volvo FMX onderscheidt het bouwsegment zich met een duidelijke identiteit. We nemen nu een grote stap vooruit op de belangrijkste onderdelen: robuustheid, rijeigenschappen en ontwerp. Alles is ontwikkeld met het oog op de chauffeur", zegt Claes Nilsson, President Volvo Trucks.


De chauffeur centraal
De dagelijkse werkomstandigheden voor chauffeurs van bouwtrucks stonden centraal tijdens het ontwikkelen van de nieuwe Volvo FMX. Het interieur van de cabine is compleet opnieuw ontworpen en een aantal innovaties maken het werk van de chauffeurs gemakkelijker en efficiënter.

"Ons baanbrekende Volvo Dynamic Steering is een fantastische verbetering, vooral voor bouwtrucks. Hierdoor is minder spierkracht nodig zodat chauffeurs minder snel last krijgen van nek-, arm- en rugpijn. Zelfs bij lage snelheden kan een zwaarbeladen truck eenvoudig met één vinger worden bestuurd", aldus Claes Nilsson.

Een andere nieuwe voorziening is het luchtveringsysteem aan de achterkant van de truck. Deze levert meer comfort én een uitstekende bodemvrijheid voor alle terreinen. Ook biedt Volvo Trucks klanten een trainingspakket dat speciaal is ontwikkeld voor chauffeurs van bouwtrucks.Verhoogde
 productiviteit
"De meeste nieuwe voorzieningen zijn ontworpen om de productiviteit en de duurzaamheid van de truck te vergroten, iets wat klanten in dit segment heel belangrijk vinden. De nieuwe luchtvering bijvoorbeeld zorgt voor uitstekende rijeigenschappen en is speciaal ingesteld op bouwtoepassingen, zonder compromissen of aanpassingen voor andere segmenten", legt Claes Nilsson uit.

De nieuwe Volvo FMX-cabine is gemaakt van hoogwaardig staal. Alle componenten van het front zijn opnieuw ontworpen. Ook is een aantal onderdelen verplaatst waardoor de robuuste Volvo FMX het zware werk op het bouwterrein nog beter aankan.

Beste bouwtruck
"Met onze uitgebreide reeks speciaal aangepaste producten en services, is de nieuwe Volvo FMX ongetwijfeld de beste bouwtruck op de markt", aldus Claes Nilsson.

De productie voor Europese klanten gaat in september 2013 van start. Bekijk de film over de nieuwe bouwtruck op http://tiny.cc/ffkkvw.

 

 

Nieuws

Elektromobiliteit: Renault Trucks E-Tech T en C beschikbaar voor pre-order

Renault Trucks kondigt de opening van pre-orders aan voor de Renault Trucks E-Tech T en… Lees meer

Maximale flexibiliteit en lagere CO2 uitstoot

E.J. Bos Diervoeding is met nieuwe Volvo FM klaar voor de toekomst. Door de grote raampartij… Lees meer

Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer

Volgens toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa heeft het wegvervoer… Lees meer