harbers-nieuwe-volvo-fh16-1500.jpg

De nieuwe Volvo FH16: comfort en kracht voor optimale productiviteit

Volvo Trucks heeft een nieuwe generatie van de Volvo FH16 geïntroduceerd. Deze succesvolle combinatie van nieuwe veiligheidsfuncties, een op de chauffeur gerichte werkomgeving en de nieuwste technologieën maakt een verhoogde productiviteit mogelijk. De nieuwe uitvoering van het vlaggenschip behoort tot de volgende generatie voertuigen van Volvo Trucks, ontworpen rondom de chauffeur.
Nieuws | 07-09-2020
“De Volvo FH16 is een echt premium product dat geschikt is voor alle veeleisende toepassingen. De truck biedt klanten en chauffeurs tegelijkertijd het beste van alles”, verklaart Roger Alm, President van Volvo Trucks. “Met de nieuwe generatie hebben we een pakket gecreëerd zonder compromissen tussen vermogen en brandstofefficiency, comfort en stijl.” “De Volvo FH16 levert alles wat u van een Volvo-truck verwacht, en meer. Hierdoor versterken wij onze positie als merk voor zware, veeleisende internationale transporten”, voegt hij eraan toe.

Intelligente technologie

Het exterieur van de nieuwe truck wordt gekenmerkt door V-vormige koplampen met kristalachtige effecten als indicatie van de intelligente technologie waarmee de trucks zijn gebouwd. Het krachtige karakter en het erfgoed van het Volvo FH16-vlaggenschip worden versterkt door de watervalgrille. Tegelijk zijn de koplampen een beetje naar buiten verplaatst om de aerodynamica te verbeteren en de truck een zelfverzekerde houding te geven. “In de nieuwe Volvo FH16 hebben we de meest iconische ontwerpelementen van onze eerdere generaties opnieuw uitgevonden en verder verbeterd. Met de nieuwe hightech koplampen hebben we bijvoorbeeld onze sterke lichtidentiteit met V-vorm naar een hoger niveau getild, terwijl de hele voorkant van de truck is aangepast om een krachtigere indruk te maken”, legt Ismail Ovacik, Chief Designer Exterior voor Volvo Trucks uit. “De opvallende, verfijnde en zelfverzekerde uitstraling van de Volvo FH16 geeft aan dat deze truck meer verbonden en slimmer is dan ooit tevoren”, vervolgt hij.

Mensgerichte chauffeursomgeving

Het interieur van de nieuwe Volvo FH16 is specifiek ontworpen voor de chauffeur. Er zijn nieuwe accentkleuren en afwerkingen die het gevoel van kwaliteit en exclusiviteit uitstralen. Het verbeterde dashboard bevat praktische nieuwe opbergruimten en een volledig digitaal 12-inch instrumentendisplay in hoge resolutie. De chauffeur kan kiezen tussen vier verschillende schermweergaven, afhankelijk van de rijsituatie en de informatie die hij wil zien. Het dashboard kan worden uitgerust met een 9-inch secundair display met infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking. Het display is gemakkelijk bereikbaar vanuit de positie van de chauffeur. Interactie is op verschillende manieren mogelijk: met de intuïtief geplaatste knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het touchscreen en het displaybedieningspaneel. Zowel voor het instrumentendisplay als het secundaire display kan worden gekozen uit meerdere taalopties. Het nieuwe eersteklas ontwerp van de I-Shift-bediening bevat verlichte versnellingsselectiesymbolen en nieuwe rijprogramma's voor optimale prestaties.

Verbeterde manoeuvreerbaarheid en productiviteit

Hogere toegestane belasting van de vooras en voor- en naloopassen met betere stuurhoeken zorgen voor extra manoeuvreerbaarheid en een verbeterde productiviteit van de nieuwe Volvo FH16. Een nieuw tandemstel van 38 ton is ook beschikbaar voor bijzonder veeleisende toepassingen.

Bekijk hier de video

Eersteklas veiligheidsfunctie: adaptief grootlicht

De nieuwe Volvo FH16 is beschikbaar met adaptief grootlicht dat de veiligheid voor alle weggebruikers verbetert door automatisch geselecteerde segmenten van het LED-grootlicht uit te schakelen wanneer de truck tegenliggers of andere voertuigen van achteren nadert, zodat deze niet verblind worden. De rest van de omgeving blijft wel goed verlicht. Het grootlicht wordt aangepast wanneer de camera en radar andere voertuigen detecteren of wanneer de camera veranderingen in de hoeveelheid licht rond de truck detecteert. De veiligheid wordt verder verbeterd met de Downhill Cruise Control, die een maximale snelheid instelt om ongewenste versnelling op afdalingen te voorkomen, en met Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop&Go die nu werkt bij alle snelheden tot nul km/u. Uiteraard zijn de vereiste veiligheidsvoorzieningen als EBS (Electronically controlled Brake System, oftewel elektronisch remsysteem), Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Support en Electronic Stability Control (ESP) aanwezig. Daarnaast is Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, als optie beschikbaar. Ook Lane Change Support en Driver Alert Support behoren tot de aanvullende mogelijkheden.

Camera aan passagierszijde

De nieuwe Volvo FH16 beschikt ook over een verkeersbordherkenningssysteem dat wordt weergegeven op het instrumentendisplay. Het systeem detecteert signalen zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidsbeperkingen. Het zicht kan verder worden verbeterd met een bochtcamera aan de passagierszijde die een aanvullend beeld van de zijkant van de truck geeft op het secundaire display.

De perfecte combinatie voor veeleisende taken

Door de combinatie van een krachtige 16-liter motor van maximaal 750 pk en 3.550 Nm koppel met verbeterde manoeuvreerbaarheid, de nieuwste veiligheidstechnologie en meer ondersteuning voor de chauffeur, biedt de nieuwe Volvo FH16 een superieure productiviteit voor de meest veeleisende transporttaken.

Feiten over de nieuwe Volvo FH16

  • Cabines: lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine, Globetrotter XL en Globetrotter XXL. Exterieur- en interieurafwerkingspakketten voor individueel ontwerp.
  • Motoren: dieselmotoren zijn verkrijgbaar met verschillende emissienormen. De D16K met Euro 6 Step D is verkrijgbaar met 550 pk/2800 Nm, 650 pk/3150 Nm en 750 pk/3550 Nm.
  • Schakelsysteem: I-Shift met verschillende nieuwe rijprogramma’s voor diverse toepassingsgebieden.

Meer weten?

Ontdek alles over de nieuwe Volvo FH16 Volvo FH16 Nieuw » Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging. Neem contact met ons op » Meld u hier aan voor de nieuwsbrief Schrijf in voor de nieuwsbrief »
harbers-nieuwe-volvo-fh16-1024-1.jpg
harbers-nieuwe-volvo-fh16-1024-2.jpg
harbers-nieuwe-volvo-fh16-1024-3.jpg
Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer