circulus-berkel-Volvo-fl-electric-1500.jpg

Circulus-Berkel zet stap richting zero-emissie met Volvo FL Electric bakwagen

Circulus-Berkel, actief in afvalbeheer en openbare ruimte, heeft een order voor een Volvo FL Electric 4x2-bakwagen geplaatst. Dat past in de ambitie om het wagenpark te verduurzamen. De levering komt tot stand in samenwerking met Harbers Trucks.
Nieuws | 25-02-2020
Circulus-Berkel neemt de Volvo FL Electric later dit jaar in gebruik. De bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers. “Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor een elektrische truck”, vertelt fleetmanager Oscar Faber. “Vorig jaar hebben we een convenant ondertekend met een tijdpad om te switchen naar zero-emissie afvalinzameling. De komende jaren willen we stapsgewijs ons hele wagenpark verduurzamen.”

Emissievrije zones in steden

Daarnaast gaan diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, vervuilende voertuigen weren. “Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, vertelt Faber. “In die zones zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.” Circulus-Berkel gaat de Volvo FL Electric inzetten voor de uitgifte van containers. “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen.”

Potentieel zo goed mogelijk benutten

De Volvo FL Electric heeft een GVW van 16 ton. Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert en af fabriek levert, speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de Volvo FL Electric. “We geloven in de expertise en kwaliteit van Volvo Trucks.” De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk voor een actieradius tot 200 kilometer. Faber: “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen. De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark.”

Meer weten?

Bekijk de mogelijkheden van de Volvo Electric. Wilt u graag een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden? Uw verkoopadviseur vertelt u graag meer. Neem contact op.  
circulus-berkel-Volvo-fl-electric-1024.jpg
Nieuws

Volvo Trucks biedt meer duurzame alternatieven voor diesel

Volvo Trucks heeft het aantal truckmodellen dat kan rijden op synthetische of biodiesel… Lees meer

BPM-actie voor bedrijfswagens

Koop nog dit jaar een nieuwe bedrijfswagen en bespaar duizenden euro’s.

Lees meer

Dit is hoe chauffeur René de actieradius van zijn elektrische vrachtwagen beïnvloedt

BIGtruck Online Magazine rijdt een dag met hem mee in de Volvo FM Electric.

Lees meer