harbers-rt-elektrische-trucks-carlsberg-groep-1500.jpg

Carlsberg Groep gaat elektrisch met Renault Trucks D Wide Z.E.

Renault Trucks neemt een cruciale stap in de transitie van stadsdistributie naar e-mobiliteit met de ondertekening van een contract met de Carlsberg Groep voor de levering van 20 D’s Wide Z.E. Deze 100% elektrische vrachtwagens met een GVW van 26 ton worden nog dit jaar geleverd en zullen worden ingezet door de Feldschlösschen-brouwerij, de Zwitserse dochteronderneming van de Carlsberg Groep.
Nieuws | 06-02-2020
In de visie van Renault Trucks moet stedelijke distributie snel evolueren naar elektrische mobiliteit om het leefklimaat in stadscentra te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot te reduceren. De ondertekening van het contract met de Carlsberg Groep voor de levering van 20 Renault Trucks D Wide Z.E. vrachtwagens aan de Feldschlösschen-brouwerij in Zwitserland onderstreept deze visie.

Transformatie naar e-mobiliteit is een feit

Bruno Blin, President van Renault Trucks benadrukt: “Het is de eerste bestelling op deze schaal in Europa. De bestelling bewijst dat onze klanten en de transportsector bezig zijn met de transitie naar e-mobiliteit. En ook dat deze transformatie een industriële een commerciële realiteit is: onze elektrische vrachtwagens rollen op dit moment van de lopende band en zullen over een paar weken op de wegen van Europa rijden."

Emissieloze logistiek

De 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26t zullen worden ingezet voor het dagelijks bevoorraden van klanten van Feldschlösschen vanuit de 15 logistieke locaties in Zwitserland en tussen de 100 en 200 km afleggen. Feldschlösschen streeft naar emissieloze logistiek, deels via productielocaties die worden bediend via het spoor en straks ook via de weg met de Renault Trucks D Wide Z.E.

Stedelijke distributie

Met een uitgebreid assortiment elektrische vrachtwagens van 3,1 tot 27 ton voldoet Renault Trucks aan de huidige en toekomstige vereisten van professionals die in de (binnen)stedelijke omgeving werken. De elektrische voertuigen zijn bij uitstek geschikt voor stedelijke distributie en bijvoorbeeld het inzamelen van afval. Doordat de trucks geluidloos kunnen worden ingezet, is nachtdistributie mogelijk, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van leven van de lokale bewoners. De Renault Trucks D Z.E. en de Renault Trucks D Wide Z.E. worden geproduceerd in de productiefaciliteit van Renault Trucks in Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrijk).

Renault Trucks D Wide Z.E. technische specificaties

  • GVW: 27 ton
  • Beschikbare wielbasis: 3.900 mm & 4.500 mm
  • Cabines: Dag & Global
  • Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW (continuvermogen van 260 kW)
  • Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm
  • Maximaal koppel achteras: 28 kNm
  • Automatische versnellingsbak met twee versnellingen
  • Energieopslag: lithium-ion batterijen, 200 kWh
  • Actieradius: tot 200 km

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Renault Trucks D Wide Z.E.? Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.
harbers-rt-elektrische-trucks-carlsberg-groep-1024.jpg
Nieuws

Elektromobiliteit: Renault Trucks E-Tech T en C beschikbaar voor pre-order

Renault Trucks kondigt de opening van pre-orders aan voor de Renault Trucks E-Tech T en… Lees meer

Maximale flexibiliteit en lagere CO2 uitstoot

E.J. Bos Diervoeding is met nieuwe Volvo FM klaar voor de toekomst. Door de grote raampartij… Lees meer

Nieuw rapport - Hoge druk op de transportsector om over te schakelen op elektrisch vervoer

Volgens toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa heeft het wegvervoer… Lees meer