Bespaar tot 5 procent brandstof met Fuel Advice

Nieuws | 15-11-2012

De nieuwe service Fuel Advice van Volvo Trucks helpt transportbedrijven bij het verlagen van hun brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transport¬bedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies voor de chauffeur. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot wel 5 procent.Brandstofkosten maken 25 tot 35% uit van de totale kosten van een transportbedrijf. Tegelijkertijd zijn de winstmarges van transportbedrijven vaak vrij klein. Daardoor maakt elke besparing een groot verschil uit.

"Bij de vermindering van het totale brandstofverbruik van het transportbedrijf spelen de chauffeurs een belangrijke rol. Aangetoond is dat onze chauffeurstraining Zuinig Rijden zeer effectief is om brandstof te besparen. Om het maximale rendement te behouden is een professionele follow-up noodzakelijk", zegt Mikael Lidhage, manager Fuel Management bij Volvo Trucks.

Daarom introduceert Volvo Trucks de nieuwe service Fuel Advice, waarbij een persoonlijke Fuel Advisor zich inzet om de brandstofkosten bij transportbedrijven te verminderen en blijvende verbeteringen te realiseren. De service bestaat uit drie modules: Fuel Coaching, Fuel Management Toolbox en Fuel Management Support.

Waar het bij Fuel Advice om draait, is het verbeteren van de kwaliteit van alle brandstofbesparende maatregelen. Door de klant continu feedback te geven, worden deze maatregelen steeds gewoner en gemakkelijker te gebruiken. De klant vormt een belangrijke schakel tussen de chauffeur en de Fuel Advisor. "Er kan met gemak 3 tot 5% brandstof worden bespaard met Fuel Advice. Zelfs kleinere transportbedrijven kunnen het zich veroorloven te profiteren van een eigen Fuel Advisor", vat Mikael Lidhage samen.

Fuel Advice is beschikbaar op de nieuwe FH-serie. Voor eerdere modellen met Dynafleet komt de service begin volgend jaar beschikbaar.

Informatie over de drie modules van Fuel Advice:

1.) Fuel Coaching

De Fuel Advisor registreert en analyseert de afzonderlijke rijtechnieken van elke chauffeur, en vat deze gegevens samen in maandelijkse rapporten. De adviseur geeft praktische tips over hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd, evenals hulp bij het plannen en structureren van de noodzakelijke follow-up. Wanneer een chauffeur plotseling van rijstijl verandert waardoor snelle feedback en wellicht ook ingrijpen is gewenst, ontvangt de klant bericht.

2.) Fuel Management Toolbox

Online inspiratie, richtlijnen en praktische informatie  over de beste en eenvoudigste manieren om brandstof te besparen.

3.) Fuel Management Support

De klant kan eenvoudig contact opnemen met de Fuel Advisor, die klaar staat voor het geven van antwoorden en advies.

Bekijk de film over Fuel Advice op http://youtu.be/r0gLbnJr5vA

Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer