Bespaar brandstof met de nieuwe Fuel Concept truck van Volvo

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo Fuel Concept truck en brengt brandstofefficiency daarmee naar een nog hoger niveau.
Nieuws | 27-09-2013

Volvo Trucks introduceert nu de Volvo Fuel Concept truck en brengt brandstofefficiency daarmee naar een nog hoger niveau.

“Brandstof beslaat tot 35% van de kosten van een bedrijf”, verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks, Volvo Trucks Nederland. “Besparen op deze kosten is daarom van essentieel belang. Bovendien heeft brandstof een grote impact op het milieu en dat gaat ons natuurlijk allemaal aan.” De Fuel Concept trucks zijn ontworpen om zo zuinig mogelijk te rijden en voorzien van brandstof besparende functies, zoals het Airflow-pakket (- 9%), I-Shift (bespaart 7% vergeleken met een handmatig geschakelde versnellingsbak) en de intelligente cruise control, I-Cruise.

Daarbovenop komt een besparing tot 5% brandstof, dankzij I-See (deze functie maakt gebruik van centraal opgeslagen GPS-data om zo efficiënt mogelijk te schakelen in heuvel- en bergachtig terrein).

De perfecte combinatie
De Concept trucks beschikken daarnaast over een aantal branstofbesparende diensten:

  • Fuel Advice helpt klanten hun brandstofverbruik terug te dringen tot 5%
  • Dynafleet zorgt ervoor dat klanten in staat zijn hun transporten op ieder moment te zien en controleren om bij te dragen aan een efficiëntere planning
  • Chauffeurstrainingen motiveren chauffeurs, verhogen de efficiency en verbeteren de kwaliteit van het bedrijf


“Het inzetten van de nieuwste technologie en diensten die zowel de persoonlijke vaardigheden als de controle verbeteren, stelt onze klanten in staat meer uit minder brandstof te halen. Ieder detail bespaart brandstof op zich, maar door ze te combineren krijg je een truck die echt tot het hoogste niveau brandstofgeoptimaliseerd is”, concludeert Jan Fijnaut.

Nieuws

Volvo Trucks introduceert Volvo FH Efficiency demo

De Volvo FH Efficiency demotruck benadrukt met gekleurde luchtstromen de innovaties op… Lees meer

Eerste elektrische Volvo FH rolt van de band voor Nederland – Unilever en Simon Loos stellen hem in gebruik

Simon Loos neemt de eerste volledig elektrische Volvo FH van Nederland in gebruik. Op vrijdag… Lees meer

Renault Trucks voegt gezondheids- en veiligheidsfuncties toe aan Optifleet

Optifleet, de oplossing voor vlootbeheer van Renault Trucks, helpt transportbedrijven om… Lees meer