Renault Trucks E-Tech Master

De nieuwe Renault Master

Renault Trucks brengt in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt: de Renault Trucks Master Red EDITION.
Nieuws | 22-11-2023

Renault Trucks E-Tech Master heeft grotere actieradius

Renault Trucks onthult de nieuwste Renault Trucks Master Red EDITION: een veelzijdig en geoptimaliseerd bedrijfsvoertuig voor verschillende toepassingen. De elektrische versie onderscheidt zich door zijn stilte op de weg zonder uitstoot van CO2 en heeft dus onbeperkt toegang tot stadscentra. De Renault Trucks E-Tech Master Red EDITION heeft een volledig vernieuwd aerodynamisch design, waardoor het energieverbruik tot 21% lager ligt dan bij de vorige generatie. De elektrische versies, met een 40 kWh of 87 kWh batterij, bieden een WLTP actieradius van meer dan 410 km.

Wat kan de Renault Trucks E-Tech Master RED Edition?

 • Maximaal toelaatbaar totaalgewicht: 4 t
 • Laadvermogen: 1.600 kg (chassis cabine 3,5 t zonder carrosserie)
 • Palletcapaciteit: tot 5 europallets
 • Elektromotor: Max. vermogen: 105 kW / Maximumkoppel: 300 Nm
 • Accu's: tot 87 kWh
 • Actieradius: tot 410 km bij een maximumsnelheid van 90 km/u
 • Laadtijd: van 15% tot 80% in 40 minuten (130 kWh)
 • Trekvermogen: tot 2,5 t
Renault Trucks E-Tech Master laden

Nieuwe, efficiënte dieselmotoren

De versies met nieuwe efficiënte dieselmotoren hebben een lagere CO2-uitstoot. Deze efficiënte motoren leveren vermogens van 105 tot 170 pk. Tevens is er een mogelijkheid om dit te koppelen aan een nieuwe automatische versnellingsbak met 9 versnellingen voor nog meer rijplezier.

Geschikt voor elke taak

Sterke punten van de Renault Trucks Master Red EDITION zijn de grote aanpasbaarheid en de vele toepassingen. Het voertuig is af fabriek verkrijgbaar als kiepwagen, bakwagen of bestelwagen met specifieke uitrustingen voor bezorgers. Ook is er een groot aantal andere uitrustingen verkrijgbaar bij Renault Trucks, zodat aan de eisen van elke sector kan worden voldaan. De Renault Trucks Master Red EDITION is verkrijgbaar in vijf modellen: 

 • chassis cabine (L2, L3)
 • platform cabine (L2, L3)
 • gesloten bestelwagen (L2H2, L3H2)
 • gesloten bestelwagen met dubbele cabine (L2H2, L3H2) 
 • combi voor personenvervoer
Renault Trucks Master range header

Personaliseer jouw voertuig

De Renault Trucks Master Red EDITION kan worden uitgerust met verschillende voorzieningen af fabriek om de carrosserie gemakkelijker aan te passen aan de wensen van de klant. Bovendien heeft Renault Trucks vier optiepakketten ontworpen om het voertuig verder te personaliseren:

 • "Delivery" om leveringen te vereenvoudigen,
 • "Parking Assist" om gemakkelijker te manoeuvreren in stadscentra,
 • "Storage" om de laadruimte te optimaliseren,
 • "Driver Assist" om de veiligheid van de bestuurder en de overige weggebruikers te maximaliseren.
Renault Trucks E-Tech Master dashboard
Renault Trucks E-Tech Master interieur
Renault Trucks E-Tech Master cabine

Hoog rijcomfort

De Renault Trucks Master Red EDITION en Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION zijn standaard voorzien van een zeer complete uitrusting die het rijcomfort verhogen, zoals een gebruiksvriendelijk dashboard gericht naar de bestuurder, een tweede 10,1" scherm, een inductielader en draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto, inclusief toegang tot Google Services, automatische airconditioning en royale opbergruimte. De Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION heeft standaard ook een digitaal instrumentenpaneel.

Meer veiligheid

Verder zorgen nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) voor meer veiligheid en rijcomfort. De nieuwe Renault Trucks Master Red EDITION kan worden uitgerust met adaptieve cruise control en snelheidsbegrenzer, parkeersensoren (achter, voor en opzij) met achteruitrijcamera, rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing en verkeersbordenherkenning. Dankzij de kleine draaicirkel is de Renault Trucks Master Red EDITION optimaal wendbaar en dus gemakkelijk te manoeuvreren in krappe straatjes in stadscentra.

Renault Trucks E-Tech Master achterzijde

Interieur met een persoonlijke tint

De Renault Trucks Master Red EDITION heeft opvallende designelementen die kenmerkend zijn voor Renault Trucks. Het eerste wat opvalt is de grille met rode sierelementen. Ook zitten er Red EDITION-badges op de zijkanten en het kenmerkende vierkante vrachtwagenembleem op de achterkant van het voertuig. Rode veiligheidsgordels en vloermatten geven het interieur een persoonlijke tint.

Optimale inzetbaarheid en productiviteit

De Renault Trucks Master Red EDITION is volledig verbonden met het Renault Trucks-netwerk, daarmee wordt de ontwikkeling van nieuwe speciale diensten mogelijk. Dankzij een persoonlijk en dynamisch onderhoudsplan kunnen onderhoudswerkzaamheden worden gecombineerd, waardoor een maximale beschikbaarheid van het voertuig is gegarandeerd. Ook kan de bestuurder waarschuwingen over de staat van zijn voertuig ontvangen via zijn smartphone.

De Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION wordt ondersteund door een compleet serviceaanbod, speciaal afgestemd op elektrische voertuigen:

 • Audit, installatie en onderhoud van de laadinfrastructuur,
 • Programmering en monitoring van de acculading.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Renault Trucks Master?

Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer