Renault-Trucks-T-Ben-Becker_1_lowres.jpg

Ben becker kiest voor brandstofefficiency met renault trucks t

Nieuws | 13-05-2016
Ben Becker Internationaal Transportbedrijf BV uit Soest heeft voor de uitbreiding van het wagenpark gekozen voor twee Renault Trucks T 4x2 trekkers. Vooral de goede verhouding tussen vermogen en verbruik van de 460 pk-motor was voor Ben Becker reden voor Renault Trucks te kiezen. De trucks werden geleverd door Renault Trucks-dealer Harbers Trucks. De trucks zijn uitgerust met alle voorzieningen die Renault Trucks biedt voor optimaal rendement op de lange afstand. Peter Lamers, hoofd Planning bij Ben Becker Internationaal Transportbedrijf BV is tevreden over de nieuwe aanschaf: “Prijs-kwaliteit en verbruik waren de voornaamste uitgangspunten bij aanschaf. Renault Trucks heeft onze wensen geïnventariseerd en kwam met een ‘spot-on’-aanbieding. Omdat deze trucks internationaal worden ingezet, is gekozen voor de  460 pk-motor. Die levert in dit segment een goede verhouding tussen vermogen en verbruik.” De Renault Trucks T trekkers zijn voorzien van een Optidriver-versnellingsbak met Fuel Eco-schakelsysteem en bevatten diverse technologische opties om brandstofbesparingen te realiseren.

Rijgedrag en comfort

“We hebben proefgereden op ritten naar Duitsland en Engeland”,  vertelt Peter Lamers. “Tussentijds konden we het brandstofverbruik monitoren met het Optifuel-programma van Renault Trucks. De resultaten waren zeer positief. En misschien wel net zo belangrijk: onze chauffeurs zijn erg te spreken over het rijgedrag en het comfort. Zij zijn er doordeweeks dag en nacht mee onderweg. De trucks zijn daarom uitgerust met een slaapcabine met verhoogd dak, koelkast en goede bedden.” Zoals gebruikelijk worden de trucks afgeleverd met een Optifuel praktijktraining om de chauffeurs vertrouwd te maken met de geavanceerde opties van de nieuwe Renault Trucks T en de mogelijkheden om met een zuinige rijstijl het brandstofverbruik nog verder te reduceren.

24-uurs lijndiensten

Ben Becker Internationaal BV opereert vanuit Soest met nevenvestigingen in het Groningse Marum en Bornem (België). Met 140 trucks wordt dagelijks 1.500 distributiezendingen binnen Nederland verzorgd. Daarnaast bedient het bedrijf een netwerk in de Benelux en heeft het een 24-uurs lijndienst naar Parijs, Hannover en London. De aard van de vrachten is divers: van groupage tot ADR, en van plastic bekers tot autobanden. Door de combinatie van het eigen nationale en internationale distributienetwerk, opslag en voorraadbeheer is Ben Becker in staat het logistieke proces geheel in eigen beheer af te handelen. Renault Trucks T Ben Becker_2_lowres
Nieuws

Open Huis 2023 - Bekijk hier onze aftermovie!

Kijk met ons mee terug op een fantastisch geslaagd Electric Event en Open Huis!

Lees meer

Volvo FH Electric is ‘International Truck of the Year 2024’

Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck de prijs wint.

Lees meer

Bekijk de nieuwe Renault Trucks Master

Renault Trucks brengt in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt: de Renault… Lees meer