Battery Reconditioner

De winter staat weer voor de deur! Een periode van het jaar waarin de accu’s in een voertuig het vaak zwaar te verduren krijgen. Volvo Parts introduceert daarom de Battery Reconditioner.
Nieuws | 20-12-2013

De winter staat weer voor de deur! Een periode van het jaar waarin de accu’s in een voertuig het vaak zwaar te verduren krijgen. Volvo Parts introduceert daarom de Battery Reconditioner.

De Battery Reconditioner zorgt ervoor dat de gevormde loodsulfaat kristallen op de accuplaten uit elkaar vallen, waardoor de prestaties van de accu beter gewaarborgd blijven. Vervuiling van accuplaten door sulfatering is de meest voorkomende oorzaak van vroegtijdige slijtage en uiteindelijk uitval van de accu. Door de accu gedurende lange tijd zwaar te belasten, worden loodsulfaat kristallen gevormd op de accuplaten, waarmee het werkzame oppervlak van deze platen drastisch afneemt. Dit kan in het slechtste geval ongeplande stilstand van het voertuig tot gevolg hebben! De Battery Reconditioner is een klein apparaatje dat door het uitzenden van elektrische pulsen ervoor zorgt dat de gevormde loodsulfaat kristallen op de accuplaten uit elkaar vallen. Het werkzame oppervlak van de accuplaten neemt hiermee weer toe, waardoor de prestaties van de accu beter gewaarborgd blijven en de levensduur positief wordt beïnvloed. De Battery Reconditioner wordt direct aangesloten op de accupolen en zorgt gedurende de gehele levensduur voor een constante monitoring van de toestand van de accu door middel van ingebouwde controletesten.

De inwendige weerstand in de accu’s blijft gedurende de gehele levensduur laag, waardoor de dynamo minder moeite heeft om de accu’s bij te laden tijdens de bedrijfssituatie van het voertuig. Hiermee wordt enerzijds de dynamo minder zwaar belast en is de dynamo anderzijds in staat om de accu’s gedurende de gehele levensduur effectiever bij te laden. Daarmee wordt de kans op ongeplande stilstand aanzienlijk verminderd!

Houd accu’s in topconditie door tussentijds laden!
De Battery Reconditioner is geen acculader, dus tussentijds laden tijdens een bezoek aan uw werkplaats wordt nog steeds nadrukkelijk aanbevolen door Volvo Trucks.

Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer