cargo-service-europe-1500.jpg

60 Volvo LNG-trucks voor een CO2-neutrale logistieke keten

Recentelijk heeft Cargo Service Europe (CSE) uit Oss een order getekend voor 60 nieuwe Volvo FH LNG-trucks. De order bestaat uit 20 Volvo FH 4x2 LNG-trekkers en 40 Volvo FH 6x2 LNG-trucks met naloopas. Alle trucks hebben een vermogen van 460 pk. De voertuigen worden ingezet voor het transport van lege blikken naar frisdrank- en bierfabrikanten en dienen ter verduurzaming van het huidige wagenpark van CSE. Vooral het gegeven dat er met (Bio-)LNG een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd kan worden, was voor CSE reden om over te stappen op LNG-trucks.
Nieuws | 25-05-2021
Recentelijk heeft Cargo Service Europe (CSE) uit Oss een order getekend voor 60 nieuwe Volvo FH LNG-trucks. De order bestaat uit 20 Volvo FH 4x2 LNG-trekkers en 40 Volvo FH 6x2 LNG-trucks met naloopas. Alle trucks hebben een vermogen van 460 pk. De voertuigen worden ingezet voor het transport van lege blikken naar frisdrank- en bierfabrikanten en dienen ter verduurzaming van het huidige wagenpark van CSE. Vooral het gegeven dat er met (Bio-)LNG een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd kan worden, was voor CSE reden om over te stappen op LNG-trucks. De visie van Martijn Vos, directeur CSE, is om een CO2-neutrale logistieke keten op te zetten voor de belevering van lege blikken aan o.a. frisdrank- en bierfabrikanten. “Om onze duurzaamheidsvisie te verwezenlijken, zijn we een dialoog opgestart met onze klanten. Centraal stond hierbij hoe we gezamenlijk verduurzaming kunnen vormgeven en welke leveranciers daarbij de beste business case hebben. Zo kwamen we uit bij Volvo Trucks Nederland”, vertelt hij.

100% CO2-neutral

CSE ziet LNG als transitiebrandstof naar het CO2-neutrale Bio-LNG. “Het feit dat ons transport met de inzet van Bio-LNG naar 100% CO2-neutraal kan, spreekt ons enorm aan. Bio-LNG is nu nog niet optimaal verkrijgbaar, maar we hebben er na overleg met LNG-leveranciers alle vertrouwen in dat het aandeel Bio-LNG de komende jaren flink zal toenemen. Investeren in LNG maakt de weg naar Bio-LNG vrij”, vervolgt Martijn Vos.

Full Truck Load

Cargo Service Europe (CSE) uit Oss is in 2010 opgericht en in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler in het Full Truck Load en grootvolume-segment. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in het vervoer en de opslag van lege blikken waarin CSE een leidende rol vervult binnen de Benelux. Het bedrijf verzorgt de regie over de logistieke keten: “Vanaf de rol aluminium waaruit de blikken geproduceerd worden tot aan het blikje dat bij de klant afgeleverd wordt. Ook nemen wij lege pallets weer mee retour. Wij hebben voor onze transport en opslag verschillende slimme oplossingen bedacht waarmee we de keten efficiënt en duurzaam inrichten. De nieuwe LNG-trucks passen perfect in dat duurzame karakter”, besluit Martijn Vos.

Meer weten over de Volvo LNG?

Neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.

Neem contact met ons op »

Nieuws

Stichting Voedselbank Arnhem neemt nieuwe Master in gebruik

Vorige maand hebben we vanuit Duiven een Master CCab RWD 3,5t , omgebouwd tot BE – Combinatie… Lees meer

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG

De truck kan uitdagende transporttaken op lange afstand uitvoeren en tegelijkertijd de… Lees meer

Wereldprimeur: bijzondere Renault Trucks E-Tech D

Deze Renault Trucks E Tech D is ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig… Lees meer