24 Volvo FH 460 trekkers voor Post & Haveman

Met de bietencampagne in volle gang heeft Post & Haveman, gevestigd in Dronten, 24 nieuwe Volvo FH 460 trekkers in gebruik genomen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealers Nijwa Groep en Harbers Trucks.
Nieuws | 13-10-2014

Met de bietencampagne in volle gang heeft Post & Haveman, gevestigd in Dronten, 24 nieuwe Volvo FH 460 trekkers in gebruik genomen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealers Nijwa Groep en Harbers Trucks.

 

Post & Haveman levert een veelzijdig pakket aan transport en logistieke diensten. Van een hectische campagneplanning tot distributiewerk wil het bedrijf passende transportoplossingen bieden. Kwaliteit en flexibiliteit spelen een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Agrarisch transport is een van de specialiteiten van Post & Haveman. Dit omvat het transport van suikerbieten uit de Noordoostpolder, Oost- en Zuid-Flevoland naar de fabrieken van de Suiker Unie.

 

100% betrouwbaarheid

De meeste van de 24 geleverde nieuwe Volvo FH Euro 6-trekkers zijn direct de campagne ingegaan. Het betreft vier 4x2 en twintig 6x2 uitvoeringen, waarbij de laatste voorzien zijn van een elektro/hydraulisch gestuurde voorloopas.

 

Leo Haveman, directeur van Post & Haveman: “Tijdens de campagne van 2013 hebben we de nieuwe Volvo FH ook ingezet, toen in combinatie met een aantal Volvo FH Classic trekkers. De truck deed het op alle fronten meer dan uitstekend, zelfs veel beter dan de Volvo FH Classic. Het was de ultieme test voor de voertuigen, die non-stop 24 uur per dag worden ingezet. De nieuwe FH is vrijwel storingsongevoelig gebleken en scoorde een betrouwbaarheid van nagenoeg 100%, wat enorm veel rust op de planning gaf. We hebben dan ook geen moment twijfel gehad toen we voor de huidige campagne opnieuw voor vervanging van een deel van ons wagenpark stonden. De goede ervaringen met de Volvo FH 460 Globetrotter maakte de keuze makkelijk.”

 

Hij vervolgt: ”Een goed brandstofverbruik, zeker in het zware werk, comfort voor de chauffeur en de service van onze dealers zorgen voor een optimale combinatie. Een aantal van de nieuwe trucks is bovendien uitgerust met safety-pakketten van Volvo. Daarin zit onder meer Forward Collision Warning, een waarschuwingssysteem voor botsingen met noodremfunctie. Tijdens deze campagne willen we de meerwaarde hiervan testen.” Alle trucks zijn uitgerust met Dynafleet, waardoor de prestaties nauwlettend in de gaten worden gehouden. “Door de prestaties te monitoren komen we tot een ideaalplaatje en kunnen we de brandstofkosten controleren.”

Nieuws

Ontdek de toekomst van transport op de E-TECH Roadshow gepresenteerd door Renault Trucks

Kom op 12 juli tussen 10.00u en 19.00u naar de Renault Trucks Roadshow bij Harbers Trucks… Lees meer

De nieuwe Volvo FH16: meer vermogen, minder brandstof

De nieuwe Volvo FH16 is Europa’s krachtigste, maar ook zeer zuinige truck, die kan rijden… Lees meer

Volvo komt met waterstoftrucks

In 2026 zullen de eerste klantentests plaatsvinden. Tegen het eind van dit decennium zijn… Lees meer