volvo-trucks-bewijst-langeafstandscapaciteit-volvo-fh-electric

Volvo Trucks bewijst de langeafstandscapaciteit van de Volvo FH Electric

Van München naar Berlijn, puur elektrisch - Volvo Trucks bewijst dat het kan in de recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland.
Nieuws | 21-02-2023

De ‘Challenge’, gecontroleerd en geverifieerd door het onafhankelijke testinstituut DEKRA, bewijst dat de Volvo FH Electric bij alledaagse inzet en met slechts een keer bijladen, gemakkelijk 600 km kan afleggen.

Elektrische truck voor alle typen transport

"Het feit dat we meer dan 600 km of 375 mijl kunnen afleggen met de Volvo FH Electric, brengt ons een grote stap dichter bij de toekomst en ons nul-emissiedoel tijdens het gebruik", zegt Christoph Fitz, Director New Vehicle Sales bij Volvo Trucks Duitsland. "Met de ‘Miles Challenge’ laten we zien dat we alle typen en soorten transport kunnen uitvoeren met onze geavanceerde elektrische trucks."

Elektrisch van München naar Berlijn

De ‘Miles Challenge voor elektrische trucks’ werd voor het eerst in het echt, tijdens reële omstandigheden tussen München en Berlijn gehouden. De resultaten zijn meer dan overtuigend en bewijzen dat de nieuwe heavy-duty elektrische trucks van Volvo Trucks meer dan 600 km kunnen afleggen met slechts één keer bijladen. De test, uitgevoerd door Volvo Trucks Duitsland met een Volvo FH Electric die sinds september af fabriek verkrijgbaar is, werd bij elke stap begeleid door twee DEKRA-experts en na succesvolle afronding officieel geverifieerd. De ‘Challenge’ werd gereden over 606 km. Het bijladen van de Volvo FH Electric, met een totaalgewicht van 39 ton, vond plaats op Autohof Selbitz.

Het gemiddelde verbruik op de route

De test werd met een gemiddelde snelheid van 85 km/u uitgevoerd onder alledaagse omstandigheden en met de beschikbare ondersteuningssystemen van Volvo Trucks zoals I-See. Door I-See wordt het vermogen optimaal gebruikt, aangepast aan de topografie.

Het door DEKRA geteste resultaat toont de prestaties van de 666 pk sterke e-drive in de Volvo FH Electric. Het gemiddelde verbruik op de route was 107 kWh/100 km. In totaal werd 119 kWh geregenereerd, wat overeenkomt met 18% van het totale energieverbruik op het traject. Bij aankomst in Berlijn was de batterijcapaciteit nog 35% met een resterende actieradius van iets meer dan 130 kilometer.

Rijcomfort van de Volvo FH Electric

Het overtuigende praktijkresultaat van de ‘Miles Challenge’ werd nog eens bevestigd door drie testritten op dezelfde route met vooraanstaande Duitse bedrijfswagenjournalisten achter het stuur. Ook tijdens deze ritten scoorde de Volvo FH Electric op het hoogste niveau van zuinigheid, met slechts kleine verschillen tussen de verschillende bestuurders. Aan het einde van de rit spraken de chauffeurs hun enthousiasme uit over het hoge rijcomfort en de prestaties van de nieuwe Volvo FH Electric. De emissievrije zware Volvo-truck toont aan dat een elektrische vrachtwagen over lange afstanden de competitie aankan met dieselaangedreven trucks.

Elektrische trucks met GCW tot 50 ton

In september 2022 gingen de Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric heavy-duty trucks in serieproductie in de klasse tot 44 ton, voor Nederland geldt zelfs 50 ton. De middelzware modellen, zoals de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric, zijn al leverbaar sinds 2019.

Meer weten over de mogelijkheden van de Volvo FH Electric?

Neem contact met ons op
Nieuws

Eerste Renault Trucks E-Tech T voor Sluyter Logistics

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland… Lees meer

De line-up van Volvo Trucks op de IAA 2024

Volvo Trucks toont in september op de IAA Transportation 2024 een wereldwijd productaanbod… Lees meer

Aangepaste openingstijden in de zomer

Wilt u een van onze vestigingen bezoeken? In de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden.

Lees meer