Volvo FM 8x4 C-Ride voor de Groot Beekbergen

Nieuws | 03-07-2013

voor Transportbedrijf De Groot Beekbergen BV

Type: Volvo New FM420 8x4 Euro-5 EEV

Aan: Transportbedrijf De Groot Beekbergen BV te Apeldoorn

Door: Harbers Trucks Apeldoorn B.V.


Transportbedrijf De Groot Beekbergen BV
Transportbedrijf De Groot Beekbergen BV uit Apeldoorn heeft onlangs de tweede Volvo FM 8x4 420 pk EEV met C-Ride tandemstel in gebruik genomen. Het bedrijf is actief in onder meer grondverzet en transport. De truck werd geleverd door Harbers Trucks Apeldoorn BV. Door het widespread C-Ride tandemstel is het wettelijk GVW omhoog gebracht tot 43 ton. Naast betere manoeuvreerbaarheid en een groter GVW heeft het widespread C-Ride tandemstel als voordeel dat beschadigingen aan wegdek of ondergrond door wringing van het tandemstel worden voorkomen. 

De nieuwe Volvo FM wordt door Transportbedrijf De Groot Beekbergen BV vooral gebruikt in het asfalt vervoer, de configuratie is dusdanig dat hij ook geschikt is voor diepladervervoer. De ombouw van deze nieuwe Volvo na C-Ride is uitgevoerd door Terberg Techniek uit IJsselstein. De aangedreven assen zijn hydraulisch geveerd en de laatste as is hydraulisch stuurbaar gemaakt.

Martie de Groot, directeur van Transportbedrijf De Groot Beekbergen: "Onze nieuwe Volvo FM heeft naast het C-Ride tandemstel een vaste kipper-opbouw, die is verzorgd door DHS uit Apeldoorn. De keuze voor Volvo was niet zo moeilijk, want we hebben al gedurende een langere periode ruime ervaring opgedaan. Er rijden veertien Volvo's bij ons, waaronder enkele vijfassers, 6x2 trekkers, 4x2 trekkers en een 6x6 bakwagen. De trucks laten ons eigenlijk nooit in de steek, zijn betrouwbaar en ontzettend zuinig in het brandstofverbruik. We kunnen 24 uur per dag op ze rekenen en dat is voor onze bedrijfsvoering cruciaal." 

Lange historieTransportbedrijf De Groot Beekbergen BV was sinds 1925 vanuit Beekbergen actief, maar in 2008 verhuisd naar de huidige locatie in Apeldoorn. De onderneming is opgericht door Cornelis de Groot die begon met paard en wagen. Martie de Groot is de zoon van oprichter Cornelis en voert samen met zijn zoons de directie over het bedrijf. Hij is ooit zelf in 1968 als chauffeur begonnen, vanaf 1979 heeft hij de leiding. 
Het bedrijf biedt na al die jaren inmiddels een scala aan werkzaamheden in verschillende segmenten. Naast transport is dat grondverzet, de verkoop van zand en grind aan bedrijven en particulieren, verhuur van kranen en containers, maar ook in de winter gladheidsbestrijding voor de gemeente Apeldoorn. 
1 juli 2013 

Nieuws

Volvo lanceert krachtige truck op Bio-LNG

De truck kan uitdagende transporttaken op lange afstand uitvoeren en tegelijkertijd de… Lees meer

Wereldprimeur: bijzondere Renault Trucks E-Tech D

Deze Renault Trucks E Tech D is ’s werelds eerste 100% elektrisch aangedreven rioolvoertuig… Lees meer

Bijzondere Volvo FH voor Van Hooft Transport

Deze Volvo FH 500 bakwagen/trekker is voorzien van een 225 tonmeter Erkin autolaadkraan:… Lees meer