harbers-volvo-fl-electric-circulus-berkel-1500.jpg

Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel

De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers in steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Harbers Trucks.
Nieuws | 09-02-2021
De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers in steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Harbers Trucks. Circulus-Berkel heeft onlangs een Volvo FL Electric in gebruik genomen. De bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers. Circulus-Berkel wil stapsgewijs haar hele wagenpark verduurzamen en switchen naar zero-emissie afvalinzameling. Diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, gaan vervuilende voertuigen weren. “Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, vertelt fleetmanager bij Circulus-Berkel, Oscar Faber. “In die zones zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.

GVW van 16,7 ton

Circulus-Berkel zet de Volvo FL Electric in voor de uitgifte van containers. “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen”, vervolgt Oscar Faber. De Volvo FL Electric heeft een GVW van 16,7 ton. Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert en af fabriek levert, speelde een belangrijke rol bij de keuze voor de Volvo FL Electric. De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk voor een voldoende actieradius voor de inzet van het voertuig. “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen. De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark”, vertelt Oscar Faber.

Over Circulus-Berkel

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor negen gemeenten: Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Circulus-Berkel is in 2014 tot stand gekomen uit de fusie tussen Circulus B.V. te Apeldoorn en Berkel Milieu N.V. te Zutphen.

Meer weten over de Volvo FL Electric?

Kijk hier »

Of neem contact op met uw Harbers Trucks-vestiging.

Neem contact met ons op »

harbers-volvo-fl-electric-circulus-berkel-1024-1.jpg
harbers-volvo-fl-electric-circulus-berkel-1024-2.jpg
harbers-volvo-fl-electric-circulus-berkel-1024-3.jpg
harbers-volvo-fl-electric-circulus-berkel-1024.jpg
Nieuws

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische bedrijfsauto?

Sinds dinsdag 23 april kunt u weer SEBA-subsidie aanvragen. Hiermee krijgt u tot 5.000… Lees meer

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer