Harbers-volvo-zwaardere-electric-range-1500

Verkoop van zwaardere elektrische Volvo-truckrange officieel van start

Vandaag (2 mei) start officieel de verkoop van de zwaardere serie elektrische vrachtwagens van Volvo Trucks.
Nieuws | 02-05-2022

Hoewel er in Nederland al verschillende intentieverklaringen werden getekend, openen vandaag (2 mei) officieel de orderboeken voor de zwaardere elektrische truckrange van Volvo Trucks. De Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric kunnen vanaf nu worden besteld. Serieproductie start in het najaar en wordt geleidelijk opgevoerd. De elektrische vrachtwagens worden geproduceerd in Volvo’s CO2-neutrale truckfabriek Tüve in het Zweedse Gotenburg.

“Dit is een mijlpaal voor Volvo Trucks. Er is veel interesse van klanten om deze fantastische trucks te bestellen. Tot nu toe hebben we klanten en partners vooral aangeboden om intentieverklaringen te ondertekenen, maar vanaf nu kunnen er echt orders worden vastgelegd. Dit is een grote stap voorwaarts voor elektrificatie”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Subsidie voor elektrische trucks

In 2021 werden er meer dan 1.100 orders en intentieverklaringen voor elektrische Volvo-trucks in meer dan 20 landen geplaatst. De elektrische versies van Volvo’s middelzware vrachtwagens – Volvo FE, Volvo FL en Volvo VNR – zijn al in serieproductie. De grootste Europese markten voor elektrische Volvo-trucks zijn momenteel Noorwegen, Zweden en Duitsland. Volvo Trucks is marktleider in Europa voor zware elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42% in 2021 en heeft ook een leidende positie in Noord-Amerika.

“Ook Nederland doet het als land goed qua aantallen elektrische vrachtwagens. De subsidieregelingen voor zero emissie trucks die op 9 mei a.s. officieel van start gaan, zullen daar nog een extra impuls aan geven”, verwacht Jan Schouten, commercieel directeur Volvo Trucks Nederland.

Elektrische oplossing voor iedere toepassing

Met in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo Trucks het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie. Met een elektrische oplossing voor vrijwel alle segmenten: van stadsdistributie en afvalverwerking tot binnenstedelijk bouwtransport en regionaal transport. Het doel van Volvo Trucks is dat tegen 2030 de helft van de totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn. “Het wordt duidelijk een concurrentievoordeel om stille transportoplossingen zonder uitlaatemissie aan te bieden”, besluit Roger Alm.

Feiten

  • De elektrische trekker-varianten van de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX zijn nu te bestellen
  • De officiële verkoopstart van de bakwagen-uitvoeringen van de zwaardere range start in het vierde kwartaal van 2022

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op »

Harbers-volvo-zwaardere-electric-range-1500
Harbers-volvo-fm-electric-in-stad-1024
Harbers-volvo-zwaardere-electric-range-1024
Harbers-volvo-fm-electric-op-weg-1024
Harbers-volvo-fh-electric-1024
Nieuws

Zilveren jubileum voor Harbers Trucks

Harbers Trucks viert een indrukwekkende mijlpaal: 25 jaar toewijding als Volvo Trucks dealer… Lees meer

Nieuw: de Volvo FM Low Entry

De elektrische Volvo FM Low Entry is ontwikkeld voor inzet in de stad. De truck heeft een… Lees meer

Nog sterkere motor voor Volvo FH16

Volvo Trucks introduceert een nieuwe motor voor de Volvo FH16. De 780 pk-versie is de sterkste… Lees meer