_CAS7205

Duurzaamheidsambities voor Den Hartogh

Duurzaam transport voor Den Hartogh met de Volvo FM Electric trekker.
Nieuws | 16-02-2023

Volvo FM Electric voor Den Hartogh Logistics

Den Hartogh Logistics zet vaart achter haar duurzaamheidsambities door de eerste Volvo FM Electric trekker in gebruik te nemen. De truck zal met name nationaal worden ingezet en is afgeleverd in het bijzijn van Pieter den Hartogh, Group Managing Director, Roger Alm, President Volvo Trucks en Anna Müller, SVP VT Europe Noord en Centraal-Europa.

Compr_15_2_23_Den_Hartogh_Bezoek (17)

 

De ambities van Den Hartogh Logistics zijn groot. Het bedrijf wil in 2025 een CO2-reductie op haar transportactiviteiten bereiken van 25% en in 2050 volledig CO2-neutraal opereren. Pieter den Hartogh: “Het zijn forse ambities. Wij willen de impact op het milieu minimaliseren en zo duurzaam mogelijk werken. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden die ervoor zorgen dat we onze emissie kunnen verlagen. Dat doen we met elektrisch- en bijvoorbeeld ook LNG aangedreven trucks. De ingebruikname van de Volvo FM Electric is een nieuwe mijlpaal.”

Last mile intermodaal transport

Joep Aerts, Business Unit Director Liquid Logistics: “De Volvo FM trekker zal worden ingezet in het cluster Rotterdam waar we dedicated de last - en first mile van ons intermodaal transport uitvoeren. We laden en lossen tankcontainers bij onze grote klanten. Dit betekent dat we relatief korte ritten hebben, waarbij de truck iedere avond terugkomt op de vestiging, zodat er ’s nachts geladen kan worden. Het is een manier om elektrisch transport bij alle grotere intermodale hubs die we hebben, toe te passen.”

_CAS7155
_CAS7205

GCW van 50 ton

“Het is een bewuste keuze om te kiezen voor een zo licht mogelijke truck, met een zo hoog mogelijk laadvermogen. De Volvo FM Electric heeft een GCW van 50 ton. Door te kiezen voor vijf accu’s in plaats van zes is het laadvermogen extra groot. Daarbij hoeven we overigens geen enkele concessie te doen aan de veiligheid. Ook deze Volvo FM Electric heeft alle mogelijke veiligheidsfeatures, iets wat we hebben uitgebreid met camera’s in de buitenspiegel.”

ADR-transporten

Joep Aerts vervolgt: “Voor ons is ook belangrijk, zeker gezien de inzet van de truck, dat de Volvo FM een makkelijke in- en uitstap heeft. Dat is voor onze chauffeurs echt een verademing.” De truck wordt direct ingezet. Helaas kan dat nog niet voor ADR-transporten. “Je ziet dat de regelgeving nog achterloopt op de werkelijkheid. Het is namelijk nog niet toegestaan om met een elektrisch voertuig ADR-goederen te vervoeren. We hopen dat de regelgeving snel zal veranderen. Nu kunnen we nog makkelijk non-ADR transporten apart inplannen, dat is onmogelijk bij meerdere elektrische trucks.”

_CAS7180
_CAS7039-HDR

Samen optrekken met Volvo Trucks

Naast het feit dat de truck elektrisch wordt aangedreven helpt ook het feit dat het chassis van de Volvo FM gemaakt is van fossielvrij staal in het terugdringen van de CO2-footprint. Pieter den Hartogh: “Wij hebben al jaren een partnership met Volvo Trucks. Het zijn juist dit soort zaken, samen met de alternatieve aandrijflijnen van Volvo, die maken dat we juist in de transitie naar CO2-neutraal samen willen optrekken.”

Bekijk de Volvo FM Electric
Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer