De Heus Voeders breidt wagenpark uit

Nieuws | 19-06-2012

De Heus Voeders  heeft nieuwe Volvo FM11 410 trucks aangeschaft,  Het bedrijf liet zijn keuze vallen op de Volvo FM11 vanwege onder andere het lagere brandstofverbruik. De trucks werden geleverd door Volvo Truck-dealer Harbers Trucks Barneveld. 

Laag eigen gewicht en laag brandstofverbruik bepalen de keuze
De Heus beschikt over een flink wagenpark, waaronder enkele Volvo FM trucks. “De nieuwe trucks zijn echter de eerste van het type FM11 dat we aanschaffen”, verklaart Frans van de Stroet, Hoofd Transport bij De Heus Voeders B.V. De keuze voor de Volvo FM11 baseerde hij op het brandstofverbruik, eigen gewicht en de aanschafprijs. Ook het vertrouwen in Volvo is van belang. De trucks zijn onder meer voorzien van een Volvo I-shift versnellingsbak, uitgerust met het Distribution & Construction pakket en uitgebreide PTO functies. Het softwarepakket vereenvoudigt het wegrijden en manoeuvreren in moeilijke omstandigheden. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met Volvo Dynafleet Gateway, waardoor het verbruik en de rijstijl nauwkeurig geanalyseerd kunnen worden. We hebben dan ook al jarenlang een goede relatie met de dealer en vertrouwen op hun adviezen bij aanschaf en onderhoud van ons materieel.”

Wereldwijd
De Heus Voeders is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vercommercialisering van hoogwaardige diervoeders. Het bedrijf heeft activiteiten in meer dan 45 landen, waaronder werkmaatschappijen in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Zuid-Afrika en Vietnam. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 2.000 medewerkers, waarvan 575 in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede. De Heus produceert veevoeders voor o.a. rundvee, varkens en pluimvee.

Koninklijk
Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. In 2011 produceerde De Heus Voeders meer dan 4 miljoen ton (metrisch) diervoeders in haar eigen productielocaties. Acht van de 28 productielocaties van De Heus staan in Nederland. Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan kreeg De Heus Voeders het predicaat 'Koninklijk' toegekend. Voor dit van oorsprong Barneveldse familiebedrijf betekent deze toekenning de ultieme bekroning voor 100 jaar en 4 generaties ondernemerschap in de mengvoederbranche.

Nieuws

Een maatwerktruck voor specialistisch werk van Van Hooft Transport

Van Hooft Transport heeft een maatwerktruck met Erkin-autolaadkraan in gebruik genoemen.… Lees meer

Tour met bijzondere Renault Trucks E-Tech T

Renault Trucks gaat met een unieke truck een Europese tour doen. De Renault Trucks E-Tech… Lees meer

Hoe krijgt u in 2024 subsidie voor een elektrische truck?

Gaat u een elektrische truck kopen? Dan komt u in aanmerking voor subsidie.

Lees meer